Μια ιδέα με πολλές προοπτικές φαίνεται πως δοκιμάζει το Facebook, αφού θα μπορούσε να επιτρέπει σε τοπικές επιχειρήσεις να δίνουν δωρεάν πρόσβαση Wi-Fi στους πελάτες τους, με αντάλλαγμα, ίσως, ένα Like στη σελίδα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο προγραμματιστής Tom Waddington, σκαλίζοντας τον κώδικα της λειτουργίας Insights που παρέχει στατιστικά επισκεψιμότητας των Σελίδων του Facebook, είδε ότι στη λίστα με όλες τις πιθανές πηγές νέων Like προστέθηκε μια νέα καταχώρηση, που ονομάζεται social_wifi. Η επεξήγησή της αναφέρει ότι αφορά «ανθρώπους που έκαναν like στη σελίδα αφού προηγουμένως έκαναν check-in μέσω του Facebook Wi-Fi».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Inside Facebook, το Facebook επιβεβαίωσε τη λειτουργία αναφέροντας ότι προς το παρόν πραγματοποιεί μια μικρή δοκιμή με λίγες τοπικές επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό router που προσφέρει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο Wi-Fi εάν ο χρήστης κάνει check-in στο Facebook.

Σύμφωνα με το Inside Facebook, το κοινωνικό δίκτυο είναι αυτό που παρέχει τα router για τις δοκιμές, ενώ οι επιχειρήσεις προσφέρουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με το που γίνει το check-in, ο χρήστης ανακατευθύνεται υποχρεωτικά στην Σελίδα της επιχείρησης και από εκεί και πέρα είναι ελεύθερος να συνεχίσει την πλοήγησή του εντελώς δωρεάν. Οι διαχειριστές μπορούν να παρακολουθούν τα like που δέχεται η σελίδα με αυτό τον τρόπο, ενώ οι χρήστες που θέλουν να παρακάμψουν την διαδικασία του check-in θα μπορούν πάντοτε να ζητήσουν από κάποιον υπάλληλο τους κωδικούς ώστε να συνδεθούν.

Φυσικά, η λειτουργία βρίσκεται ακόμη στη φάση του πειράματος και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί τελικά. Πρόκειται, πάντως, για μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που σίγουρα θα αρέσει τόσο στο Facebook όσο και στους ιδιοκτήτες των τοπικών επιχειρήσεων.

Πηγή: Inside Facebook

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

8 thoughts on “Θες δωρεάν Wi-Fi; Κάνε Like

  1. Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα και δε μπλέκεις και με WiFi passwords, αφού ουσιαστικά θα είναι free. Κάτι αντίστοιχο νομίζω θέλει να κάνει και το ελληνικό the social box. Ωραία ακούγονται όλα αυτά. 🙂

  2. SocialSteps.gr Συμφωνώ, είναι μια ιδέα που βολεύει όλες τις πλευρές, ειδικά από τη στιγμή που όσοι δεν έχουν Facebook η δεν θέλουν να κάνουν check-in μπορούν πάντα να καταφύγουν στον «παραδοσιακό» τρόπο της ερώτησης

  3. Θα προτιμουσα, πάντως, εφόσον θέλω τον κωδικό, να παίρνω τον κωδικό. Μόνο. Period. Είτε ερώτηση, είτε 4sqwifi, είτε άλλο χ-app. Ανούσια, spam-like likes, σε brands τα οποία μπορεί να μην μου αρέσουν in the first place, ie. έτυχε να κάτσω μια φορά. Θυμίζει το “κανε like για να δεις το post” σε αμφιβόλου ποιότητας blogs. My two cents

  4. Τον κωδικό θα μπορείς να τον παίρνεις έτσι κι αλλιώς όπως τον έπαιρνες πάντοτε – άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καν Facebook ή smartphone (δεν ξέρω τί από τα δύο είναι πιο σπάνιο πια :P) και δεν μπορείς να τους αποκλείσεις. Η λειτουργία, αν τελικά διατεθεί στο ευρύ κοινό θα δίνει έναν εναλλακτικό τρόπο απόκτησής του. Επίσης, δεν ξέρω αν το Like θα είναι υποχρεωτικό, μιας και κάτι τέτοιο αν δεν κάνω λάθος θα ήταν αντίθετο στους ίδιους τους όρους χρήσης του Facebook (εκβιαστικά Like σε σελίδες κανονικά δεν επιτρέπονται). Πιστεύω πάντως πως αν υλοποιηθεί θα λειτουργεί βάσει check-in και θα σε μεταφέρει υποχρεωτικά στη σελίδα της επιχείρησης όπου αν θες κάνεις Like, διαφορετικά την προσπερνας.

Comments are closed.