Μια μάλλον απρόσμενη λειτουργία ανακοίνωσε το Facebook, που επιτρέπει πλέον στους κατόχους Android τηλεφώνων να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Facebook Messenger δηλώνοντας μόνο ένα όνομα και τον αριθμό του τηλεφώνου τους. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως όχι μόνο δεν χρειάζεται να συνδεθεί κανείς στον λογαριασμό του στο Facebook για να στείλει μηνύματα στις επαφές του, αλλά δεν είναι καν απαραίτητο να διαθέτει Facebook.

Στην περίπτωση αυτή, η εφαρμογή θα εισάγει τις επαφές του χρήστη και θα του επιτρέψει να τους στείλει γραπτά μηνύματα. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις: από τη μία το Facebook φαίνεται πως μπαίνει στα χωράφια υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp, προσφέροντας μια αρκετά παρόμοια υπηρεσία. Κατά σύμπτωση (;) τις τελευταίες μέρες φημολογούταν, μάλιστα, η ενδεχόμενη εξαγορά του WhatsApp από το Facebook, κάτι που πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά.

Από την άλλη, φαίνεται πως το κοινωνικό δίκτυο επιθυμεί να ενισχύσει κι άλλο την παρουσία του στις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων, προσεγγίζοντας, μάλιστα, ένα κοινό που πριν δεν είχε – είτε γιατί οι χρήστες που το απαρτίζουν δεν διέθεταν καν λογαριασμό στο Facebook είτε γιατί κάποια στιγμή αποφάσισαν να τον διαγράψουν.

Η νέα λειτουργία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της για τους χρήστες Android στην Ινδία, την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Βενεζουέλα και τη Νότια Αφρική, με τον υπόλοιπο κόσμο να ακολουθεί, σύμφωνα με την εταιρεία, σύντομα. Επίσης, στα σκαριά φαίνεται πως είναι και η αντίστοιχη κυκλοφορία της για το iOS.

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ