Τη δυνατότητα πραγματοποίησης δωρεάν κλήσεων μέσω του Messenger, της εφαρμογής του για την ανταλλαγή μηνυμάτων, δοκιμάζει το Facebook. Για την ώρα, οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στη λειτουργία είναι οι Καναδοί χρήστες του iOS, που μπορούν να καλέσουν τους φίλους τους και να συνομιλήσουν μαζί τους δωρεάν, φτάνει να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο (WiFi ή κάποιο πακέτο δεδομένων).

Προς το παρόν το πείραμα αφορά μόνο το Messenger για iOS, αλλά θα μπορούσε, εάν πάει καλά,να επεκταθεί και στο Android, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αν και τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι καινούριο, ενδεχόμενη κυκλοφορία μιας τέτοιας λειτουργίας θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της VoIP επικοινωνίας. Φυσικά, πρόκειται για έναν χώρο όπου οι επιλογές είναι ήδη πολλές και καλές, με εφαρμογές όπως το Skype και το Viber. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει έναν τεράστιο όγκο χρηστών, πολλοί από τούς οποίους μπορεί να μην γνωρίζουν καν τί είναι το Skype, θεωρώντας πως ολόκληρος ο online κόσμος τους αρχίζει και τελειώνει στο Facebook.

Από την άλλη, όσοι βρίσκονται εκτός Καναδά θα λάβουν τόσο στο Facebook Messenger για iOS όσο και σε αυτό για Android αναβάθμιση που θα τους επιτρέπει να στέλνουν φωνητικά μηνύματα που ο παραλήπτης θα μπορεί να τα ακούσει αργότερα. Πρόκειται για λειτουργία παρόμοια με αυτή του δημοφιλούς (και για πολλούς εθιστικού) HeyTell και στη λογική του θυμίζει λιγάκι τα γνωστά μας γουόκι-τόκι. Ανεξάρτητα από το εάν οι φωνητικές κλήσεις στις οποίες αναφερθήκαμε παραπάνω θα καταφέρουν να φτάσουν, τελικά, στο ευρύ κοινό, η δυνατότητα φωνητικών μηνυμάτων είναι από μόνη της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δεν αποκλείεται να γίνει γρήγορα ιδιαίτερα δημοφιλής.

Πηγή: The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Facebook πειραματίζεται με δωρεάν κλήσεις μέσω του Messenger

Comments are closed.