Σε μια αναβάθμιση όπου ίσως βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα της εξαγοράς της ομάδας του Sparrow, το Gmail για iOS αναβαθμίζεται πλήρως, φέρνοντας μια σειρά από άκρως ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά. Αυτό που ξεχωρίζει είναι μάλλον η πολυπόθητη υποστήριξη πολλαπλών λογαριασμών (έως και 5), που για καιρό υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών και ο βασικός λόγος για τον οποίο αρκετοί χρήστες απέφευγαν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Εξίσου σημαντικός, όμως, είναι και ο πλήρης επανασχεδιασμός του περιβάλλοντος χρήσης, που έχει γίνει πιο καθαρό και με καλύτερη απόκριση στις ενέργειες του χρήστη.

Επίσης, στα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής του Gmail περιλαμβάνεται η δυνατότητα πρόβλεψης στις αναζητήσεις, απεριόριστη κύλιση στην φόρτωση των μηνυμάτων που βρίσκονται στην οθόνη των εισερχομένων, δυνατότητα απάντησης στις προσκλήσεις του Google Calendar, υποστήριξη των διαδραστικών μηνυμάτων του Google+, αλλά και μια ανανεωμένη οθόνη καλωσορίσματος κατά την πρώτη σας επαφή με την εφαρμογή.

Gmail for iOS Gmail for iOS

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναβάθμιση που αν είστε ήδη χρήστης της εφαρμογής αξίζει να περάσετε. Εάν, από την άλλη, δεν χρησιμοποιείτε το Gmail για iOS αλλά είχατε σκοπό να του δώσετε κάποια στιγμή μία δεύτερη ευκαιρία, τώρα είναι η ώρα να το κάνετε.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ