Τη δυνατότητα διανομής Android εφαρμογών σε κλειστά δίκτυα του Google Apps ανακοίνωσε η Google. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση που επιτρέπει στους διαχειριστές λογαριασμών Google Apps να δημιουργούν τα δικά τους, «εσωτερικά» καταστήματα εφαρμογών όπου θα διαθέτουν τις εφαρμογές τους δίνοντας πρόσβαση μόνο στα μέλη του δικτύου.

Ας σημειωθεί εδώ πως οι εφαρμογές που μπορούν να διατεθούν μέσω του Google Play Private Channel είναι όσες έχουν υποβληθεί μέσω του Google Play Developer Console και δεν αφορούν εφαρμογές που ήδη έχουν δημοσιευθεί στο Google Play. Σκοπός, δηλαδή, της Google είναι να δώσει στους διαχειριστές τη δυνατότητα να διανείμουν εφαρμογές που απευθύνονται σε πολύ συγκεκριμένο κοινό και ενδεχομένως έχουν κάποιους περιορισμούς σε θέματα εμπιστευτικότητας.

Ωστόσο, στα εσωτερικά αυτά καταστήματα, επιτρέπεται η διανομή επί πληρωμή εφαρμογών με τους ίδιους όρους που ισχύουν για το Play Store.

Πηγή: Google Enterprise Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ