Firefox

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες πρόσφατες εκδόσεις του Firefox, η 7 ήταν αρκετά σημαντική αφού βελτίωσε την διαχείριση της μνήμης του browser. Εξίσου ενδιαφέρουσα όμως αναμένεται να είναι και η 8, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε beta φάση και υπόσχεται χαρακτηριστικά όπως αναζήτηση στο Twitter, βελτιώσεις στο φόρτωμα και τη διαχείριση των ανοιχτών καρτελών και αρκετές ακόμη αξιόλογες προσθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα πιο σημαντικά νέα στοιχεία που αναμένεται να δούμε στον Firefox 8 περιλαμβάνουν τα εξής:

  • imageΔυνατότητα αναζήτησης στο Twitter, το οποίο προστίθεται ως μία από τις προεπιλεγμένες υπηρεσίες στην αναζήτηση του browser. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν #hashtags και @ονόματα από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
  • Επιλεκτικό φόρτωμα των καρτέλων κατά την εκκίνηση του Firefox, έτσι ώστε να ανοίγουν μόνο όταν ο χρήστης τις επιλέξει και όχι όλες μαζί. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εκκίνηση όταν ο χρήστης επαναφέρει πολλές καρτέλες μαζί.
  • Ενισχυμένο έλεγχο ως προς την εγκατάσταση των επεκτάσεων. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο browser εντοπίζει κατά το άνοιγμα ότι έχουν προστεθεί νέες επεκτάσεις ή plugins, θα ζητά από τον χρήστη επιβεβαίωση πριν τα ενεργοποιήσει. Αυτό συμβαίνει κυρίως για να αποφευχθεί το φαινόμενο της εγκατάστασης ανεπιθύμητων πρόσθετων από τρίτες εφαρμογές (βλ. toolbars και επεκτάσεις με τα οποία πολλά προγράμματα φορτώνουν τον χρήστη εάν δεν είναι προσεκτικός τη στιγμή που τα εγκαθιστά).
  • Προβολή κινούμενου εφέ κατά την μετακίνηση ή αποκοπή μιας καρτέλας από τον browser.
  • Αρκετές βελτιώσεις που αφορούν την ασφάλεια του browser, την καλύτερη υποστήριξη χαρακτηριστικών της HTML5 κ.α.
  • Επίσης, στην έκδοση για Android προστίθεται προστασία των κωδικών και των προσωπικών στοιχείων του χρήστη με έναν κεντρικό κωδικό, καθώς και η δυνατότητα προσθήκης των bookmarks στην αρχική οθόνη της συσκευής.

Ο Firefox 8 βρίσκεται ήδη στη beta φάση και με τους νέους ρυθμούς ανανέωσης που καθιέρωσε η Mozilla δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνισή του και με τη μορφή σταθερής έκδοσης.

Πηγή: Firefox Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “O Firefox 8 θα έχει αναζήτηση στο Twitter, έξυπνο φόρτωμα των tabs και άλλες βελτιώσεις

  1. Pingback: Κυκλοφόρησε (ανεπίσημα) ο Firefox 8

Comments are closed.