Η Mozilla ετοιμάζει την δική της πλατφόρμα για κινητά τηλέφωνα, το Firefox OS, με την εκκίνηση να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2013. Κι ενώ έχουμε ήδη δει κάποιες πρώτες εικόνες από το πώς περίπου θα είναι το νέο λειτουργικό, οι πληροφορίες μας για το πώς θα μοιάζει το κατάστημα εφαρμογών του ήταν μέχρι τώρα πολύ λίγες.

Το Engadget δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες που μας δίνουν μια πρώτη εικόνα του Firefox Marketplace, και δείχνουν την αισθητική και λειτουργική κατεύθυνση στην οποία κινείται η Mozilla (η οποία διαφέρει αρκετά από την αντίστοιχη του Mozilla Marketplace).

Φυσικά, καθώς θέλουμε ακόμη μερικούς μήνες μέχρι την επίσημη εκκίνηση, δεν αποκλείεται αρκετά πράγματα στην πορεία να αλλάξουν.Πηγή: Engadget

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Οι πρώτες εικόνες από το Firefox OS Marketplace

  1. Κι εγώ το είχα χρησιμοποιήσει για λίγο στην MWC της Βαρκελώνης τον περασμένο Φλεβάρη (ως Boot to Gecko) και ήταν πολύ ενδιαφέρον. Παρόλα αυτά, δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να σταθεί απέναντι σε iOS, Android και Win 8. Βέβαια, από την άλλη δεν είναι αυτός ο στόχος του, αφού απευθύνεται για αρχή σε αναπτυσσόμενες αγορές (π.χ. το ντεμπούτο του γίνεται στην Βραζιλία) και γενικά θα χρησιμοποιείται σε πιο οικονομικές συσκευές.

  2. Εγω το δοκιμασα στο Hackerspace.gr οταν ηταν boot to gecko! Φοβερο λειτουργικο!

Comments are closed.