Μια πολύ ενδιαφέρουσα λειτουργία που επιτρέπει την πλήρη επαναφορά των ρυθμίσεων του browser χωρίς να χάνει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, αναμένεται να δούμε στην επόμενη έκδοση του Firefox. Το χαρακτηριστικό, που ονομάζεται “Reset”, έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στις beta εκδόσεις του Firefox 13 και αυτό που κάνει είναι να δημιουργεί ένα νέο προφίλ, διατηρώντας όμως όλα τα αγαπημένα, τους κωδικούς, τα cookies και τις φόρμες που έχει συμπληρώσει ο χρήστης.

Όλες οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του browser, όμως, επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων, των ρυθμίσεων συγχρονισμού και των ανοιχτών καρτελών. Σαν να εγκαθιστάτε, δηλαδή, από την αρχή τον Firefox, χωρίς όμως να χάσετε τα προσωπικά σας δεδομένα.

Firefox Reset

Η λειτουργία αναμένεται να ενθουσιάσει τους διαχειριστές δικτύων, που συχνά αντιμετωπίζουν τα παράπονα χρηστών για το ότι με τον καιρό ο browser χάνει την ταχύτητα και την σταθερότητά του, ενώ σίγουρα θα φανεί χρήσιμη και σε απλούς χρήστες.

Προς το παρόν, το Reset είναι κρυμμένο στις ρυθμίσεις βοήθειας του browser (κάτω από το Help / Troubleshooting Information), η Mozilla ωστόσο σχεδιάζει να το προβάλλει περισσότερο στο κοντινό μέλλον. Εξετάζει, μάλιστα, το ενδεχόμενο να το συμπεριλάβει ως επιλογή και στην οθόνη που εμφανίζεται όταν ο browser τερματίζει ανεπιθύμητα τη λειτουργία του (κοινώς, κρασάρει).

Όσοι χρησιμοποιούν ήδη την τελευταία beta έκδοση του Firefox μπορούν να δοκιμάσουν το νέο χαρακτηριστικό. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα κυκλοφορήσει επίσημα η σταθερή έκδοση του Firefox 13.

Πηγή: Forbes

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Δυνατότητα ολικής επαναφοράς των ρυθμίσεών του ετοιμάζει ο Firefox

  1. Pingback: Firefox 13: αυτή τη φορά η αναβάθμιση είναι σημαντική

Comments are closed.