Την αναμπουμπούλα που προκάλεσε η κόντρα Twitter – Instagram φαίνεται πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Yahoo, αφού πριν προλάβει καλά-καλά να κοπάσει ο θόρυβος, ανακοίνωσε δύο σημαντικές αναβαθμίσεις  για το Flickr. Η πρώτη έχει να κάνει με τον επανασχεδιασμό του ιστοχώρου και η δεύτερη με την νέα εφαρμογή του Flickr για iPhone που, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει 16 φίλτρα.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα αυτή έκδοση της εφαρμογής του Flickr για iPhone είναι πλήρως επανασχεδιασμένη, με απλούστερο περιβάλλον χρήσης και ευκολότερη σύνδεση, αφού ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί σε αυτή όχι μόνο μέσω του λογαριασμού του στη Yahoo αλλά και μέσω Facebook και Google. Φυσικά, αυτό που ξεχωρίζει είναι τα 16 φίλτρα που στηρίζονται – πού αλλού – στην πλατφόρμα του Aviary, και δεν μπορούν να μη μας θυμίσουν το Instagram.

Flickr Flickr

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πριν από την εμφάνιση του Instagram το Flickr ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στον χώρο των «κοινωνικών» υπηρεσιών αποθήκευσης και προβολής φωτογραφιών και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι με την αδράνειά του τα τελευταία χρόνια έχασε την μεγάλη του ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση.

Όσο για τον επανασχεδιασμό του ιστοχώρου, αυτός έχει γίνει με γνώμονα την ευχρηστία και την ταχύτητα, σε μια προσπάθεια να κάνει όσο γίνεται πιο ελκυστικό το περιβάλλον του και να κερδίσει ένα μέρος του κοινού που θα μπορούσε, υπό άλλες συνθήκες, να ήταν δικό του.

Flickr

Το Flickr αποτελεί το βαρύ πυροβολικό και το μεγάλο στοίχημα της Yahoo, καθώς παρά την στασιμότητά του εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και – ίσως το πιο σημαντικό – να διατηρεί ακόμη ένα αρκετά ποιοτικό κοινό με σαφώς πιο σοβαρούς φωτογράφους από ότι οι περισσότεροι ανταγωνιστές του.

(ελπίζω μόνο με τον ερχομό των φίλτρων να μην αρχίσουμε να βλέπουμε πατουσάκια και στο Flickr)

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ