Το G.I.M.P. (GNU Image Manipulation Program) είναι ένα ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας εικόνας με πάρα πολλές δυνατότητες σε εφέ κ.τ.λ. Θεωρείται η καλύτερη δωρεάν εναλλακτική λύση στο Photoshop και μάλλον είναι επίσης και η δημοφιλέστερη.

Το GIMP είναι open source και διατίθεται τόσο για Windows όσο και για Linux, Unix. Είναι ισχυρότερο από το Paint.NET και με περισσότερες δυνατότητες, το interface του ωστόσο ενδέχεται να ξενίσει κάπως όσους είχαν συνηθίσει το Photoshop.

Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος, ότι διατίθεται επίσης και σε portable έκδοση.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Απριλίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ