Αν δεν θέλετε να έχετε την δοκιμαστική έκδοση του WinRar και θεωρείτε το WinZip ξεπερασμένο, το 7zip είναι κατά τη γνώμη μου ότι καλύτερο μπορείτε να βρείτε.
Πρόκειται για open source πρόγραμμα, που υποστηρίζει πλήρως
την δημιουργία και διαχείριση αρχείων 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 και TAR, ενώ μπορεί να αποσυμπιέσει και όλες τις υπόλοιπες μορφές αρχείων (π.χ., ενώ δεν μπορεί να δημιουργήσει αρχεία .rar, μπορεί, παρόλα αυτά, να τα ανοίξει κανονικά). Το μεγάλο του πλεονέκτημα ότι κυκλοφορεί και σε portable έκδοση.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.7-zip.org/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2008. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ