GmailΈπρεπε να περάσουν πάνω από έξι χρόνια λειτουργίας του Gmail για να αποφασίσει η Google να δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν εάν το επιθυμούν την προβολή των e-mail με τη μορφή συνομιλιών (conversation view). Πρόκειται για λειτουργικότητα που οι περισσότεροι την είχαν καλοδεχτεί όταν είχε πρωτοεμφανιστεί το 2004, μια μερίδα χρηστών ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να τη συνηθίσει.

image

Η τακτοποίηση των e-mail σε συνομιλίες εξακολουθεί να παραμένει ο προεπιλεγμένος τρόπος προβολής, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε όμως για να την απενεργοποιήσετε είναι να πάτε στη σελίδα ρυθμίσεων του Gmail και στο πεδίο «Προβολή συνομιλίας» να αλλάξετε την προεπιλογή. Μετά από αυτό, τα e-mail που αφορούν το ίδιο θέμα θα πάψουν να εμφανίζονται ομαδοποιημένα.

image

Όπως εξηγεί η επίσημη ανακοίνωση του Gmail Blog, η νέα δυνατότητα θα κάνει σταδιακά την εμφάνισή της μέσα στις επόμενες ημέρες, που σημαίνει πως εάν δεν μπορείτε ακόμη να τη δείτε, θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή και να ξαναπροσπαθήσετε αργότερα.

Άγνωστο πάντως παραμένει το γιατί η Google δεν είχε προχωρήσει σε αυτή τη μικρή τροποποίηση νωρίτερα και άφηνε έναν σημαντικό αριθμό χρηστών του Gmail δυσαρεστημένο.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ