Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Google σταματά να προσφέρει την δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας του Google Apps σε εταιρείες με κάτω από 10 χρήστες. Εάν πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει, πρόκειται για σημαντικότατη εξέλιξη που σηματοδοτεί στροφή στην φιλοσοφία της εταιρείας και αναμένεται να αναστατώσει πολλούς ιδιώτες αλλά και εταιρείες που μέχρι σήμερα θεωρούσαν την δωρεάν έκδοση του Google Apps δεδομένη.

Ασφαλώς, οι ήδη υπάρχοντες χρήστες της υπηρεσίας θα εξακολουθήσουν να την χρησιμοποιούν δωρεάν, ωστόσο δεν θα επιτρέπονται, πλέον, νέες εγγραφές οι νέες εγγραφές θα αφορούν μόνο έναν χρήστη κάθε φορά.

Η Google δικαιολόγησε την απόφασή της λέγοντας πως αυτό γίνεται προκειμένου να μπορέσει να παρέχει σωστή υποστήριξη σε όλους τους χρήστες της, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε, με τους χρήστες του δωρεάν πακέτου να είναι, από αυτή την άποψη, εντελώς παραμελημένοι.

Αρχικά η δωρεάν έκδοση του Google Apps υποστήριζε έως και 50 διαφορετικούς χρήστες, για να πέσει, το 2011 στους 10. Επίσης, η εταιρεία είχε φροντίσει να κρύψει αρκετά καλά το link που οδηγεί στο δωρεάν πακέτο, προσπαθώντας να ενθαρρύνει τους χρήστες να αγοράσουν κάποιο από τα επί πληρωμή.

Μένει τώρα να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο ώστε να δούμε αν πράγματι πρόκειται για πλήρη παύση του δωρεάν πακέτου ή απλώς για ακόμη καλύτερο «κρύψιμο» του.

EΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με ενημέρωση εκπροσώπου της Google στο Google Groups, η δωρεάν έκδοση του Google Docs θα εξακολουθήσει να υπάρχει, αλλά πλέον θα είναι διαθέσιμη μόνο για έναν χρήστη και όχι για έως και 10. Συνεπώς, απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες και όχι πλέον σε επιχειρήσεις, όσο μικρές κι αν είναι.

Πηγή: Wall Street Journal

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

4 thoughts on “Τέλος η δωρεάν έκδοση του Google Apps για επιχειρήσεις

  1. Το like είναι για το ενδιαφέρον της είδησης, όχι ότι κάνει καλά η Google με αυτη την κίνηση.

  2. Σύμφωνα με διευκρίνιση εκπροσώπου της Google, η δωρεάν έκδοση του Google Docs θα εξακολουθήσει να υπάρχει, αλλά πλέον θα είναι διαθέσιμη μόνο για έναν χρήστη και όχι για έως και 10 (πάλι καλά). Το άρθρο έχει ενημερωθεί σχετικά.

  3. Pingback: Το bug του Facebook δείχνει πόσο εξαρτημένοι είμαστε από αυτό

Comments are closed.