Από τις 20 Φεβρουαρίου 2013 θα έχετε 2 λιγότερους χαρακτήρες στη διάθεσή σας όταν γράφετε Tweet που περιλαμβάνει link. Αιτία γι’ αυτό είναι το γεγονός ότι η υπηρεσία συντόμευσης t.co που χρησιμοποιεί το Twitter θα εμφανίζει διευθύνσεις μεγαλύτερες κατά 2 χαρακτήρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι συντομεύσεις των link που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο HTTP θα μεγαλώσουν από τους 20 στους 22 χαρακτήρες, ενώ αυτά που χρησιμοποιούν το HTTPS από τους 21 στους 23.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν να ισχύουν για τους προγραμματιστές από τις 6 Φεβρουαρίου, ενώ στις 20 το Twitter θα ξεκινήσει να δημιουργεί τα συντομευμένα link σύμφωνα με το νέο πρότυπο.

Ο λόγος για τον οποίο το Twitter προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια δεν έχει διευκρινιστεί. Το πιθανότερο, πάντως, είναι να έχει να κάνει με τον αριθμό των link που μπορεί να υποστηρίξει η υπηρεσία μέχρι να εξαντηθούν οι διαθέσιμοι συνδυασμοί. Όπως και να έχει, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα για τους ίδιους τους χρήστες, αφού όπως ίσως έχετε ήδη διαπιστώσει από προσωπική εμπειρία, συχνά οι 2 χαρακτήρες μπορεί να κάνουν τη διαφορά σε ένα Tweet.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ