Google Earth

Τρισδιάστατη απεικόνιση των δέντρων, πλήρης ενσωμάτωση του Street View αλλά και καλύτερη πλοήγηση στη λειτουργία “Historical Imagery”, είναι οι βασικές προσθήκες που περιλαμβάνει η τελευταία αναβάθμιση του Google Earth. Με την έκδοση 6 το δημοφιλές πρόγραμμα της Google γίνεται πλέον πιο ρεαλιστικό από κάθε άλλη φορά.

image

Πιο συγκεκριμένα, προστέθηκε ως μέρος της βασικής πλοήγησης του προγράμματος ο Pegman, το εικονίδιο από το Google Maps, το οποίο ο χρήστης μπορεί να τραβήξει σε κάποιο σημείο ώστε να μπει στην προβολή ενός συγκεκριμένου δρόμου. Για την διευκόλυνσή του, οι δρόμοι που διαθέτουν Street View απεικονίζονται με μπλε χρώμα.

Επίσης στο Google Earth 6 έχουν περιληφθεί τρισδιάστατα μοντέλα για πάνω από 50 διαφορετικά είδη δέντρων, φυτεμένων σε διάφορες πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα (Βερολίνο, Σικάγο, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Τόκιο είναι μερικές ακόμη). Στο μεταξύ, η Google έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, προκειμένου να δημιουργήσουν μοντέλα απειλούμενων δασών σε ολόκληρο τον πλανήτη.

image

Τέλος, η ήδη υπάρχουσα λειτουργία του “Historical Imagery” γίνεται πλέον πιο εύχρηστη, κάνοντας πιο προφανές το πότε μια περιοχή έχει παλιότερες εικόνες για προβολή και πότε όχι. Για όσους δεν το έχουν υπόψη τους, το Historical Imagery είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στο χρήστη να «ταξιδέψει στο χρόνο» και να δει την εικόνα που είχαν στο παρελθόν μια σειρά από περιοχές, αντιπαραβάλλοντάς τη με τη σημερινή τους όψη. Για ορισμένες περιοχές μάλιστα, τα δεδομένα μπορεί να φτάνουν έως και στην περίοδο του μεσοπολέμου.

» Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Google Earth

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Google Earth 6 πιο ρεαλιστικό από ποτέ, με 3D δέντρα και καλύτερη ενσωμάτωση του Street View

  1. Πολύ δυναμικά κι ενδιαφέροντα άρθρα ΚΑΘΕ μέρα, πράγμα σπάνιο για ελληνικό site. Keep up the good work!

    @djmouzz

  2. Pingback: Tweets that mention Google Earth 6 πιο ρεαλιστικό από ποτέ, με 3D δέντρα και καλύτερη ενσωμάτωση του Street View | Freeweird -- Topsy.com

Comments are closed.