Google

«Ό,τι δεν μπορείς να εξαγοράσεις, φτιάξε το μόνος σου»: κάπως έτσι φαίνεται πως προσεγγίζει η Google την είσοδό της στον χώρο των online προσφορών, μετά την πρόσφατη αποτυχία της να εξαγοράσει την Groupon, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες παγκοσμίως στον συγκεκριμένο τομέα. Η είδηση ξεκίνησε αρχικά ως φήμη, σύντομα όμως επιβεβαιώθηκε όταν είδε το φως της δημοσιότητας η «κλήση για συνεργασία» που απέστειλε η εταιρεία προς κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση.

image

Το όνομα της νέας υπηρεσίας θα είναι Google Offers και – κρίνοντας από την περιγραφή που παρατίθεται στο έγγραφο – ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργεί δεν διαφέρει από αυτόν των άλλων γνωστών υπηρεσιών του χώρου:

«Το Google Offers είναι ένα νέο προϊόν που στοχεύει να βοηθήσει δυνητικούς πελάτες να βρουν ενδιαφέρουσες προσφορές στην περιοχή τους, μέσω ενός ημερήσιου e-mail. Για τις επιχειρήσεις, είναι ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος να βρουν νέους πελάτες».

Σύμφωνα με το Mashable, από το οποίο ξεκίνησε το θέμα, το Google Offers θα υποστηρίζεται από το Google Checkout (η υπηρεσία της Google για  πραγματοποίηση online αγορών) ενώ θα περιλαμβάνει δυνατότητα διαμοιρασμού των προσφορών μέσω Facebook, Twitter, Google Reader, Google Buzz και e-mail

Επίσης, η ίδια πηγή αναφέρει πως η Google θα αποδίδει το 80% του κέρδους που αντιστοιχεί στην εταιρεία τρεις μέρες μετά την ολοκλήρωση της προσφοράς και θα διατηρεί το υπόλοιπο 20% για 60 ημέρες, ώστε να καλύψει ενδεχόμενες επιστροφές χρημάτων.

Σε επικοινωνία που είχε η εταιρεία με το Mashable, επιβεβαίωσε, ουσιαστικά, την ύπαρξη του Google Offers, ανέφερε ωστόσο πως η υπηρεσία βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο:

«Η Google επικοινωνεί με μικρές επιχειρήσεις για να εξασφαλίσει την υποστήριξη και συμμετοχή τους σε ένα δοκιμαστικό προπληρωμένων προσφορών. Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος μιας διαρκούς προσπάθειας από την πλευρά της Google να δημιουργεί νέα προϊόντα, όπως είναι το πρόσφατο Offer Ads beta, που συνδέουν τις επιχειρήσεις και τους πελάτες με νέους τρόπους. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες, αλλά θα σας κρατήσουμε ενήμερους».

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Η Google ετοιμάζει τον αντίπαλο της Groupon, με το Google Offers

  1. Pingback: Ο «φονιάς» της Groupon είναι νεκρός – το Facebook τερματίζει πρόωρα τα Deals

Comments are closed.