Google+

Τελικά οι πρώτες προσκλήσεις για το Google+, τη νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης της Google, δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και η πρόσβαση ήρθε νωρίτερα από ότι θα περιμέναμε. Όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε πρόσκληση μπορείτε να δημοσιεύσετε μια απάντηση σε αυτό εδώ το άρθρο, όπου θα αναφέρετε το e-mail στο οποίο θέλετε να σας σταλεί (κατά προτίμηση Gmail, γιατί τα υπόλοιπα δεν είμαι ακόμη σίγουρος για το αν μπορούν να τις λάβουν).

Προς το παρόν η Google δεν έχει αναφέρει κάποιο μέγιστο αριθμό προσκλήσεων, ενώ δεν γνωρίζω και αν κάποια στιγμή διακόψει τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Όπως και να έχει, θα προσπαθήσω να στείλω σε όλους, τηρώντας σειρά χρονικής προτεραιότητας βάσει του πότε δημοσιεύθηκε το κάθε σχόλιο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (30/06/2011): Λόγω της υπερβολικά αυξημένης δραστηριότητας, η Google ανακοίνωσε πως απενεργοποιεί προσωρινά τον μηχανισμό των προσκλήσεων. Για το λόγο αυτό απενεργοποιώ προσωρινά τα σχόλια και θα τα ξανανοίξω όταν αποκτήσω ξανά προσκλήσεις. Όσοι έχουν στέλει σχόλια και δεν έχουν έλαβαν πρόσκληση έχουν ήδη μπει στη λίστα μου και θα είναι οι πρώτοι στους οποίους θα στείλω, όταν αποκτήσω ξανά τη δυνατότητα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2 (1/7/2011): Παρά την παύση της λειτουργίας των προσκλήσεων από τη Google, ένας έμμεσος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να στείλετε προσκλήσεις (εφόσον είσαστε ήδη χρήστες της υπηρεσίας) είναι ο εξής: Επιλέγετε Share πάνω δεξιά και γράφετε το μήνυμά σας (ό,τι να ‘ναι). Στη συνέχεια, στο σημείο όπου επιλέγετε τους παραλήπτες, αντί να επιλέξετε ήδη υπάρχοντες χρήστες ή κύκλους, γράφετε τα e-mail αυτών στους οποίους θέλετε να στείλετε τις προσκλήσεις.

Η μέθοδος αυτή δεν εγγυάται ότι ο χρήστης θα μπορεί να κάνει άμεσα την εγγραφή του, ούτε καν και το ότι θα λάβει την πρόσκληση. Παρόλα αυτά, δοκιμάζοντάς τη είδα ότι λειτούργησε με επιτυχία σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Για το λόγο αυτό ανοίγω ξανά τα σχόλια. Η διαδικασία είναι η ίδια: δηλώστε το e-mail σας και εγώ θα προσπαθήσω να σας στείλω την πρόσκληση με τον τρόπο που προαναφέρθηκε. Εάν καθυστερήσει ή δεν την λάβετε ποτέ, δείξτε κατανόηση – δεν είναι κάτι που μπορώ να ελέγξω 🙂

Διαβάστε περισσότερα για το Google+

image

Σε περίπτωση που εγώ ξεμείνω, έχετε υπόψη πως ένας άλλος χώρος όπου μπορείτε να βρείτε προσκλήσεις είναι και το σχετικό topic του insomnia.gr.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Ιουνίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

72 thoughts on “Προσκλήσεις για το Google+

 1. Αν περισσεύει κάποια προσκλησούλα θα ήθελα κι εγω μία. Ευχαριστώ!!!

 2. Δυστυχώς οι προσκλήσεις έχουν προς το παρόν απενεργοποιηθεί στον λογαριασμό μου και γι’ αυτό κλειδώνω προσωρινά τα σχόλια.

  Έχω κρατήσει πάντως όλα τα e-mail και όταν ενεργοποιηθούν ξανά θα φροντίσω να στείλω σε όσους δεν έχουν λάβει ακόμα.

 3. Λόγω της υπερβολικά αυξημένης δραστηριότητας, η Google ανακοίνωσε πως απενεργοποιεί προσωρινά τον μηχανισμό των προσκλήσεων. Όσοι έχουν στέλει σχόλια και δεν έχουν έλαβαν πρόσκληση έχουν ήδη μπει στη λίστα μου και θα είναι οι πρώτοι στους οποίους θα στείλω, όταν αποκτήσω ξανά τη δυνατότητα.

 4. Παρά την απενεργοποίηση της λειτουργίας από τη Google, έστειλα προσκλήσεις σε όλους τους παραπάνω, που σημαίνει πως θα λογικά θα τις έχετε ήδη λάβει στο e-mail σας. Το κατά πόσο θα μπορέσετε να κάνετε την εγγραφή αμέσως, όμως, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω.

  Όσοι τα κατάφεραν και συνδέθηκαν με επιτυχία ας με ενημερώσουν μέσω e-mail ή με σχόλιο, για να ξέρω ότι όντως το σύστημα λειτουργεί.

 5. Μια προσπάθεια για πρόσκληση αν γίνεται.
  Ευχαριστώ, keep up the good work 🙂

 6. Έστειλα και στους δυο σας (Alex και th3m). Αν το λάβετε και καταφέρετε να συνδεθείτε κάντε έναν κόπο να ενημερώσετε (μέχρι στιγμής έχω 3 επιβεβαιωμένες εγγραφές)

 7. Αν είναι εύκολο να μου σταλεί κ εμένα θα το εκτιμήσω δεόντως….:P

 8. Έχω στείλει σε όλους μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω αν η Google επιτρέπει σε όλες τις περιπτώσεις να συνδεθείτε απευθείας, όμως από ότι βλέπω οι περισσότεροι τα έχουν καταφέρει.

  • Φαντάζομαι πως ναι (τουλάχιστον μπορώ να δοκιμάσω). Δεν βλέπω όμως να έχεις δηλώσει το gmail σου. Αν δεν θες να το δημοσιεύσεις εδώ, μπορείς να μου το στείλεις χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του blog: https://www.freeweird.com/contact

 9. Aν έχει απομείνει καμία πρόσκληση θα ήμουν υπόχρεος!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

 10. Έχω στείλει σε όλους εκτός από τον Μανώλη που δεν έχω το e-mail του.

  Γενικά έχετε υπόψη το εξής: Αν αφήνετε απλό σχόλιο δεν χρειάζεται τίποτα άλλο παρά να συμπληρώσετε το gmail σας στο πεδίο εισαγωγής του e-mail. Αυτό δεν είναι ορατό σε κανέναν άλλο χρήστη εκτός από εμένα, οπότε δεν υπάρχει ο φόβος του spam.

  Σε περίπτωση που αφήνετε το σχόλιό σας μέσω Facebook connect ή Twitter connect όμως, θα πρέπει είτε να συμπεριλάβετε στο κυρίως μήνυμα το e-mail σας ή να μου το στείλετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας: https://www.freeweird.com/contact

 11. Pingback: 10 ειδήσεις για τη Google που δεν αφορούν το Google+

  • Σου έστειλα, αλλά δεν ξέρω αν προς το παρόν οι προσκλήσεις του Google+ δουλεύουν με άλλα e-mail εκτός από gmail, ακόμη κι αν πρόκειται για Google Apps (η Google είναι λίγο περίεργη σε αυτό το θέμα).

   Σε περίπτωση που δεν μπορείς να συνδεθείς, ξαναδοκίμασε στέλνοντάς μου ένα κανονικό gmail.

  • Εγώ πάντως συνεχίζω να στέλνω κανονικά σε όλους (έχω στείλει και σε εσένα). Γενικά βλέπω αρκετή κινητικότητα στο Google+, αλλά δεν ξέρω αν όλοι όσοι έχω προσκαλέσει έχουν καταφέρει να μπουν.

 12. παιδιά μπορώ να έχω και εγώ μία πρόκληση 🙂 αν μπορείτε
  thanx
  marioshtika gmail com

  • Σε ευχαριστώ παρά πολύ για την πρόσκληση, αλλά δυστυχώς δεν μ’αφήνει ο Googlis 😛
   Θα πρέπει να περιμένω και εγώ με τους κοινούς θνητούς 🙂

  • Νωρίτερα σήμερα υπήρξαν αναφορές ότι τις είχε ενεργοποιήσει για λίγο, αλλά μετά μάλλον τις έκλεισε ξανά… Όντως, θα πρέπει να κάνεις υπομονή 🙂

  • Σου έστειλα, αλλά μην ελπίζεις και πολλά… από ότι ακούω η Google τις έχει κλείσει…

 13. Από ότι φαίνεται η Google έχει ενεργοποιήσει ξανά τις προσκλήσεις. Δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει, πάντως όσοι είχαν λάβει και δεν μπόρεσαν να μπουν, ας ξαναπροσπαθήσουν. Αυτή τη φορά μπορεί να τα καταφέρουν…

  • Σε ευχαριστώ πάρα πολύ (ξανά). Και για την πρόσκληση και για την ενημέρωση. Αυτήν την φορά μπήκα. Για να δούμε τώρα, αξίζει το Google+ 🙂

 14. Θα ήθελα κι εγώ μια πρόσκληση αν είναι εύκολο φίλε μου. Σε διαβάζω τακτικά

  • Πλέον είναι εύκολο – σου έστειλα ήδη. Η Google έχει ανοίξει κανονικά τις προσκλήσεις εδώ και 2 μέρες, οπότε όσοι τυχόν ζήτησαν και δεν πήραν, ας με ενημερώσουν για να ξαναστείλω

 15. Και τι δεν θα έδινα για μια πρόσκληση του G+…. Αγαπητέ, στείλε και σε μένα μια πρόσκληση παρακαλώ :] ευχαριστώ προκαταβολικά… :]

  • Στείλε μου ένα Gmail. Επειδή άφησες το σχόλιο μέσω Twitter, δεν μπορώ να δω κάποιο έγκυρο e-mail σου. Αν δεν θες να το γράψεις εδώ, χρησιμοποίησε τη φόρμα επικοινωνίας: https://www.freeweird.com/contact

Comments are closed.