wave_thumb[2] Τη γνώμη μου για το Google Wave την είχα αναφέρει μέσες-άκρες σε παλαιότερη καταχώρηση. Γενικά πιστεύω πως είναι μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή με πολλές προοπτικές, που όμως έχει ακόμα σοβαρότατες ελλείψεις που εμποδίζουν την πρακτική χρήση της από ένα ευρύτερο κοινό.

Μια από αυτές τις ελλείψεις έχει να κάνει με το ότι δεν υπάρχει πουθενά, κανένας τρόπος για να εκτυπώσετε ένα μεγάλο Wave – που να ξεπερνά, δηλαδή, σε μέγεθος τη μια σελίδα. Αν δοκιμάσετε να το κάνετε από την επιλογή εκτύπωσης του browser (οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός), το καλύτερο που θα μπορέσετε να πετύχετε είναι να τυπώσετε μόνο την πρώτη σελίδα και όχι τις επόμενες.

Χωρίς πολλές φλυαρίες, η μοναδική λύση που γνωρίζω για να εκτυπώσετε σωστά ένα Wave, την οποία δοκίμασα και δουλεύει κανονικά, απαιτεί να έχετε εγκατεστημένο τον Google Chrome (τον browser της Google) και έχει ως εξής:

  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε τον Chrome, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.
  • run Από το μενού εκκίνησης (start) των Windows πηγαίνετε: All Programs / Accessories / Run. Εκεί γράψτε (ή κάντε copy/paste) το εξής:

chrome.exe -user-agent=”Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 3_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/528.18 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile/7A341 Safari/528.16″

  • go-ahead Θα ανοίξει ένα παράθυρο του Chrome. Επισκεφθείτε σελίδα του Google Wave σας, κάνοντας login με το συνηθισμένο τρόπο. 
    Προσοχή: Όταν σας βγάλει το προειδοποιητικό μήνυμα που βλέπετε στην εικόνα και που λέει ότι δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή γιατί δεν υποστηρίζεται ο browser σας, αγνοήστε το επιλέγοντας το “go ahead”.

    Σημείωση: Αυτό συμβαίνει επειδή έχετε μπει με το προφίλ του browser σας να «μιμείται» τη μηχανή του iPhone και όχι ως Google Chrome.

  • Όταν το Wave σας φορτώσει, θα δείτε ότι εμφανίζεται με κάπως διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως. Κάπως έτσι θα το βλέπατε αν το ανοίγατε με iPhone. Τα περιεχόμενα, ωστόσο, εμφανίζονται ακριβώς τα ίδια. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Πηγαίνετε στο Wave που θέλετε να τυπώσετε και πατήστε την εκτύπωση (Print) του Chrome.

print

Τη συγκεκριμένη μέθοδο τη δοκίμασα μόνο σε Windows, αλλά υποθέτω πως θα παίζει και σε άλλα λειτουργικά, εφόσον μπορούν να τρέξουν τον Google Chrome. Δεν γνωρίζω όμως ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσατε να τον τρέξετε κι εκεί με τον τρόπο που προαναφέρθηκε (μιμούμενος, δηλαδή, το iPhone).

Πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας υπήρξε το μήνυμα του Roman Kuzmik σε ένα σχετικό blogpost στο www,googlewaveinfo.com.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ