Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να σταματάτε την ταινία ή να αλλάζετε τη μουσική που παίζει ο υπολογιστής σας απευθείας από το iPhone, χωρίς να χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι; Το HippoRemote Lite είναι μια δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να κάνετε αυτά κι ακόμη περισσότερα, μετατρέποντας το iPhone ή το iPod touch σας σε πλήρες τηλεχειριστήριο που υποκαθιστά όχι μόνο το touchpad, αλλά και το ίδιο το πληκτρολόγιο.

hippolite1 hippolite2

Η χρήση του HippoRemote Lite είναι πανεύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο iPhone ή το iPod touch και να προετοιμάσετε στη συνέχεια τον υπολογιστή σας ώστε να μπορεί να συνδεθεί.

imageΗ προετοιμασία του υπολογιστή προϋποθέτει την εγκατάσταση ενός μικρού δωρεάν προγράμματος (WinVNC για τα Windows, HippoVNC για Mac) ή μια απλή ρύθμιση στην περίπτωση των χρηστών Linux.

Από τη στιγμή που γίνουν τα παραπάνω, το HippoRemote Lite θα αναγνωρίσει τον υπολογιστή και θα συνδεθεί με αυτόν, παρουσιάζοντάς σας ένα περιβάλλον χρήσης που θυμίζει το touchpad ενός laptop και έχει την ίδια ακριβώς λειτουργία (σημείωση προς τους χρήστες Windows: το scroll γίνεται με το ταυτόχρονο σύρσιμο δύο δακτύλων).

hippolite3 hippolite4

Επίσης, η εφαρμογή διαθέτει πλήρες πληκτρολόγιο και πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης των ρυθμίσεων. Για παράδειγμα,μπορείτε να ρυθμίσετε τις ταχύτητα του κέρσορα και του scroll, να ορίσετε επιπλέον gestures ή ακόμη και να ενεργοποιήσετε το σβήσιμο της οθόνης όταν η συσκευή τοποθετείται ανάποδα, ώστε να εξοικονομείτε μπαταρία.

Το HippoRemote διαθέτει και εμπορικές εκδόσεις με περισσότερες επιλογές, η δωρεάν έκδοσή του ωστόσο είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

» Κατεβάστε το HippoRemote Lite από το iTunes Store ή επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Μετατρέψτε το iPhone σε τηλεχειριστήριο για τον υπολογιστή σας, με το HippoRemote Lite

  1. Pingback: Τα 10 καλύτερα δωρεάν προγράμματα που παρουσιάστηκαν μέσα στο 2010 από το Freeweird | Freeweird

Comments are closed.