201002031632n42Σε παλαιότερη καταχώρηση είχα παρουσιάσει το logMeIn ως τον ευκολότερο τρόπο για να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν υπολογιστή. Στο συγκεκριμένο τομέα όμως, το TeamViewer είναι μάλλον η πιο πρακτική και η πιο ολοκληρωμένη λύση για ένα μέσο χρήστη.

Με το TeamViewer μπορείτε να συνδεθείτε και να ελέγξετε έναν υπολογιστή από όπου κι αν βρίσκεστε, σαν να καθόσασταν μπροστά του. Οι πρακτικές εφαρμογές του μπορεί να είναι πολλές: μπορείτε να προσφέρετε τεχνική υποστήριξη σε κάποιο φίλο, να κάνετε μια παρουσίαση απευθείας στον υπολογιστή του, να ανταλλάξετε αρχεία ή ακόμα και να δουλέψετε στο απομακρυσμένο μηχάνημα επειδή μπορεί να έχει εφαρμογές τις οποίες δεν διαθέτετε στο δικό σας.

Δύο είναι τα πολύ μεγάλα πλεονεκτήματά του TeamViewer, εκτός, ασφαλώς, από το ότι είναι δωρεάν:

  • Πολύ καλή απόδοση. Σε αντίθεση με το LogMeIn, που ως λύση ανάγκης είναι αρκετά αργό και καμιά φορά κολλάει, το TeamViewer παίζει άψογα. Η ταχύτητά του, βέβαια, εξαρτάται από την ποιότητα και την ταχύτητα των συνδέσεων internet που έχουν οι δυο υπολογιστές. Εάν οι γραμμές είναι καλές, το TeamViewer τρέχει απροβλημάτιστα και δίνει σχεδόν την αίσθηση ότι πράγματι στεκόσαστε μπροστά στο δεύτερο μηχάνημα.
  • Πανεύκολο στην εγκατάσταση και τη χρήση του. Εντάξει, μια στοιχειώδη εμπειρία τη χρειάζεται, αλλά εάν έχετε εγκαταστήσει δυο-τρεις εφαρμογές στη ζωή σας, το πιθανότερο είναι ότι θα τα καταφέρετε άνετα και με το TeamViewer. Κι αυτό γιατί δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ή ιδιαίτερες ρυθμίσεις (δεν χρειάζεται ούτε καν να ρυθμίσετε το firewall). Εάν πάντως χρειαστείτε βοήθεια, δείτε έναν αναλυτικό οδηγό εγκατάστασης και χρήσης από το insomnia.gr.

Πέρα από αυτά, το Teamviewer κυκλοφορεί επιπλέον και σε portable έκδοση για να το τρέξετε χωρίς εγκατάσταση, έχει εκδόσεις για Windows και Mac ενώ έχω διαβάσει πως μπορεί να τρέξει και σε Linux μέσω Wine (χωρίς να το έχω δοκιμάσει).

Γενικά το TeamViewer είναι ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, που ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν είχα γράψει γι’ αυτό μέχρι τώρα, είχε να κάνει με το ότι είναι αρκετά γνωστό και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη διαφήμιση. Αν δεν το ξέρατε, όμως, καιρός να το ανακαλύψετε… 

Update: Το TeamViewer πλέον διαθέτει, εκτός των άλλων, και δωρεάν εφαρμογή για το iPhone, η οποία έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Διαβάστε την παρουσίαση της εφαρμογής στα αγγλικά (από το Download Squad) και δείτε τα screenshots, που δείχνουν πράγματι ενδιαφέροντα.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.teamviewer.com

TeamViewer portable: http://bit.ly/bHCVFG

Ελληνικός οδηγός εγκατάστασης & χρήσης: http://bit.ly/cFvLZZ

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “TeamViewer: απομακρυσμένη διαχείριση για αρχάριους …με απαιτήσεις

  1. Pingback: Απομακρυσμένος έλεγχος του PC με το Chrome Remote Desktop

Comments are closed.