Ο Internet Explorer είναι εδώ και χρόνια ο πιο αντιπαθητικός browser, όχι γιατί είναι κακός αλλά γιατί πολλοί χρήστες του μένουν προσκολλημένοι σε παλιότερες εκδόσεις δυσκολεύοντας αφάνταστα τη ζωή των προγραμματιστών. Με αυτό το σκεπτικό, ο Αυστραλός Ruslan Kogan αποφάσισε πριν από λίγο καιρό να θεσπίσει ειδικό φόρο για όσους πραγματοποιούν αγορές στο ηλεκτρονικό του κατάστημα χρησιμοποιώντας τον Internet Explorer 7.

Έτσι, όσοι επιμένουν να χρησιμοποιούν την παμπάλαια αυτή έκδοση του browser της Microsoft επιβαρύνονται με 6,8% επιπλέον για κάθε αγορά που πραγματοποιούν στο Kogan.com. Σε αντίθεση, βέβαια, με τους άλλους φόρους, αυτός εδώ είναι πολύ εύκολο να αποφευχθεί, αρκεί οι χρήστες να αποφασίσουν να αναβαθμίσουν τον browser τους ή να χρησιμοποιήσουν κάποιον εναλλακτικό.

IE7 tax

Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε ο Kogan στην συγκεκριμένη κίνηση (εκτός από το προφανές όφελος της δημοσιότητας που του εξασφάλισε) αφορά το γεγονός ότι η ανάπτυξη του ιστοχώρου ώστε να είναι συμβατός με τον Internet Explorer 7 απαιτεί από το τεχνικό τμήμα αρκετό επιπλέον χρόνο και, συνεπώς, επιπλέον κόστος. Διευκρινίζει, μάλιστα, πως στόχος του φόρου δεν είναι να κερδίσει επιπλέον χρήματα αλλά να αναγκάσει με τον τρόπο του τους χρήστες να αναβαθμίσουν επιτέλους τον browser τους.

Πηγή: Kogan.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

5 thoughts on “Φόρο στους χρήστες του Internet Explorer 7 επιβάλλει e-shop στην Αυστραλία

  1. Pingback: Ηλεκτρονικό κατάστημα επιβάλλει επιπλέον φόρο 6.8% στους χρήστες Internet Explorer 7!

  2. Pingback: Πρόσθετος φόρος σε όσους χρησιμοποιούν Internet Explorer 7 - TechWorld

  3. Pingback: Το Top 5 της εβδομάδας #250 και #251 | Newsfilter

Comments are closed.