Με μια κίνηση που ο ίδιος ο συνιδρυτής της, Jimmy Wales,  αποκάλεσε ως «επικής σημασίας», η Wikipedia αλλάζει την πλατφόρμα επεξεργασίας των λημμάτων της με σκοπό να την κάνει πιο προσιτή σε ευρύτερο κοινό. Η αλλαγή, πράγματι, είναι σημαντικότατη, αφού απλοποιεί δραματικά την διαδικασία μορφοποίησης των σελίδων, που μέχρι σήμερα είχε δικούς του κώδικες που οι ενδιαφερόμενοι χρήστες έπρεπε να μάθουν. Αυτός, άλλωστε, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους μόλις το 0,7% των συμμετεχόντων είναι υπεύθυνο για το 50% του συνολικού περιεχομένου της εγκυκλοπαίδειας.


«Θέλουμε η διαδικασία εκμάθησης της επεξεργασίας να είναι απλή, ώστε οι εθελοντές μας, τόσο οι νέοι όσο και οι πιο έμπειροι, να αφοσιώνονται αποκλειστικά σε αυτό που επεξεργάζονται», εξηγεί η ανακοίνωση της Wikipedia. Πράγματι, πηγαίνοντας στην σελίδα mediawiki.org/wiki/VisualEditor:Welcome μπορείτε να παίξετε με το νέο μηχανισμό επεξεργασίας και να διαπιστώσετε στην πράξη πως πιο απλός και «φυσικός» στον χειρισμό του θα ήταν πολύ δύσκολο να γίνει.

Wikipedia Visual Editor

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Η Wikipedia αναβαθμίζει την πλατφόρμα επεξεργασίας της

  1. Pingback: Μήπως η Wikipedia βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της;

  2. Pingback: Γιατί η Wikipedia αργεί να φτιάξει τον δικό της WYSIWYG editor

Comments are closed.