Κάτι το ότι το Flash αργοπεθαίνει, κάτι η ευκολία χρήσης της και η ύπαρξη πολλών έτοιμων plugins, και η jQuery έχει καταφέρει να εξελιχθεί σήμερα στην πιο δημοφιλή βιβλιοθήκη JavaScript, καθώς χρησιμοποιείται από το 54,7% των δημοφιλέστερων 10.000 ιστοχώρων του πλανήτη. Η άνοδος είναι μεγάλη, ειδικά αν σκεφτούμε ότι πριν από δύο χρόνια το αντίστοιχο ποσοστό χρήσης της jQuery βρισκόταν μόλις στο 28%.

Βέβαια, παρατηρώντας τα στοιχεία που παραθέτει το Pingdom, όσο ανεβαίνουμε επίπεδο, τόσο πέφτουν τα ποσοστά χρήσης της βιβλιοθήκης, αφού το μερίδιό της στους κορυφαίους 1.000 ιστοχώρους φτάνει το 42,4%, ενώ στους πρώτους 100 πέφτει στο 24,7%.

jQuery stats

Βέβαια, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, τα ποσοστά αυτά θα μπορούσαν να ήταν λίγο μεγαλύτερα εάν μέσα στα 100 πρώτα website του κόσμου δεν βρισκόταν 5 που ανήκουν στη Google, η οποία γενικά δεν χρησιμοποιεί την jQuery.

Από την άλλη, μεταξύ των γνωστών ιστοχώρων που την χρησιμοποιούν περιλαμβάνονται οι WordPress (.com και .org), Pinterest, Reddit, MSN.com, Amazon, Yandex, Microsoft (που αποτελεί επίσημο υποστηρικτή της), Instagram, Huffington Post, The Guardian και, φυσικά, πολλοί άλλοι.

Πηγή: Pingdom

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ