Μπάσιμο στον χώρο των ταξιδιωτικών προτάσεων σκέφτεται να επιχειρήσει το Ίδρυμα Wikimedia, θέλοντας ενδεχομένως να δημιουργήσει μια πιο αντικειμενική λύση για όσους θέλουν να σχεδιάσουν το επόμενο ταξίδι τους. Συγκεκριμένα, το Travel Guide είναι μια πρόταση για την δημιουργία ενός παγκόσμιου ταξιδιωτικού οδηγού όπου ο καθένας θα μπορεί να επεξεργαστεί και να μοιραστεί ελεύθερα και θα διατίθεται, φυσικά, δωρεάν στο κοινό.

Σε αντίθεση με τα άλλα ταξιδιωτικά Wiki που υπάρχουν, την ευθύνη για την συντήρηση του Travel Guide θα έχει το ίδιο το Ίδρυμα Wikimedia – ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που τρέχει και τη Wikipedia – και, συνεπώς, δεν θα περιλαμβάνει διαφημίσεις.

Αναφέρεται, μάλιστα, πως η πλειοψηφία των διαχειριστών του Wikitravel (τουλάχιστον 32 στους 48), που αυτή τη στιγμή είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε αυτό που θέλει να δημιουργήσει το Ίδρυμα Wikimedia, είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη νέα πρωτοβουλία. Επίσης, αντίστοιχη πρόθεση έχει εκδηλώσει και το WikiVoyage.

Φυσικά, η πρόταση βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και δεν είναι σε καμία περίπτωση βέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. Παρόλα αυτά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Wikimedia, που διαχειρίζεται το ίδρυμα και επιβλέπει την διάθεση των δωρεών, φαίνεται πως βλέπει με θετικό μάτι την προοπτική.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ