Στην εξαγορά του Sparrow, μιας από τις πιο ανερχόμενες εφαρμογές διαχείρισης e-mail για iOS και Mac προχώρησε η Google. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ίδιου του Sparrow, η εφαρμογή θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμη για λήψη για το προσεχές διάστημα, ενώ θα συνεχίσει, ασφαλώς, να παρέχεται υποστήριξη σε όσους την αγοράσουν.

Καθώς, όμως, οι άνθρωποι του Sparrow θα είναι, σύμφωνα με τα ίδια τα λεγόμενά τους, απασχολημένοι με άλλα πράγματα στα νέα τους πόστα στη Google, δεν θα πρέπει να περιμένουμε νέα χαρακτηριστικά στην εφαρμογή τους.

Μένει τώρα να δούμε πώς θα αξιοποιήσει η Google το ανθρώπινο δυναμικό που μόλις αγόρασε, ενδεχομένως για να βελτιώσει την δική της εφαρμογή του Gmail, αλλά και το κατά πόσο θα συνεχίσει να διαθέτει επί πληρωμή το Sparrow, που αυτή τη στιγμή κοστίζει 2,39 ευρώ στην έκδοση για το iOS και  7,99 ευρώ σε αυτή για το OS X.

Αν και το ποσό της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό, πηγές του The Verge αναφέρουν ότι δεν ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι η κίνηση αναμένεται να φέρει «ομορφιά» και ευχρηστία σε όλες τις εφαρμογές του Gmail, ανεξαρτήτως πλατφόρμας.

Πηγές: TechCrunch, The Verge

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “H Google εξαγοράζει το Sparrow – τέλος η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών στην εφαρμογή

  1. Pingback: Το Sparrow γίνεται open-source αλλά μόνο για προσωπική χρήση

  2. Pingback: Gmail για iOS με πολλαπλούς λογαριασμούς και νέο design

Comments are closed.