Μπορεί το Livefyre να μην είναι η πιο γνωστή από τις πλατφόρμες σχολιασμού, διεκδικεί όμως άνετα τον τίτλο της πιο ενδιαφέρουσας, αφού ψάχνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες. Το νέο του εγχείρημα ονομάζεται StreamHub, απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα σχόλια αποτελούν μονάχα ένα μέρος του.

Το StreamHub αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο είναι το βασικό προϊόν, που επιτρέπει στις εταιρείες να επικοινωνήσουν απευθείας με το κοινό τους, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Αυτό, εκτός από την πλατφόρμα σχολιασμού, περιλαμβάνει μηχανισμό live blogging για την ζωντανή κάλυψη γεγονότων, live chat και άλλες εφαρμογές που παραμετροποιούνται ανάλογα με τον εκάστοτε πελάτη.

Livefyre Liveblogging

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιδρυτή και CEO του Livefyre, Jordan Kretchmer, το σημείο-κλειδί του StreamHub είναι το γεγονός ότι οι πελάτες του είναι οι πραγματικοί κάτοχοι του περιεχομένου. Εάν, δηλαδή, ο χρήστης δημιουργήσει λογαριασμό σε έναν ιστοχώρο που χρησιμοποιεί το StreamHub, ο λογαριασμός αυτός θα ισχύει μόνο για το συγκεκριμένο website και όχι σε όλη τη βάση χρηστών του Livefyre. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την κοινή πρακτική υπηρεσιών όπως το Disqus ή τα σχόλια του Facebook, όπου οι χρήστες μεταφέρονται σε ολόκληρη την πλατφόρμα.

Το δεύτερο μεγάλο προϊόν του StreamHub ονομάζεται Curate και επιτρέπει την ενσωμάτωση περιεχομένου από κοινωνικά δίκτυα, δίνοντας όμως τη δυνατότητα παραμετροποίησης του τρόπου προβολής τους. Για παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να δημιουργήσει μια ροή από Tweet που θα εμφανίζει μόνο τα μηνύματα εκείνα που προέρχονται από συγκεκριμένη περιοχή και περιλαμβάνουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά (π.χ. μόνο από όσους βρίσκονται μέσα στο γήπεδο για την παρακολούθηση ενός αγώνα).

Livefyre Tweets

Προς το παρόν το Livefyre δεν αναφέρει τιμή για τις υπηρεσίες του StreamHub, αφού η χρήση του γίνεται κατόπιν επικοινωνίας (κάτι που μας κάνει να υποθέτουμε πως θα είναι αρκετά ακριβό), ενώ άγνωστο είναι το κατά πόσο θα διαθέσει και κάποια από τις προαναφερθείσες λειτουργίες δωρεάν, ως συμπληρωματική της πλατφόρμας σχολιασμού.

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ