Φανταστείτε ότι βρισκόσαστε τόσο κοντά στη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι ώστε να μπορείτε να …μετρήσετε τις τρίχες των μαλλιών της ή να διακρίνετε ακόμη και τις ρωγμές που έχει χαράξει στη μπογιά το πέρασμα των αιώνων. Η ιταλική εταιρεία Haltadefinizione σας δίνει την ευκαιρία να το κάνετε, δημοσιεύοντας online σε εξαιρετικά υψηλή ανάλυση 6 διάσημους πίνακες των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο, Μποτιτσέλι, Μπροντζίνο και Βερόκιο.

art1

Σύνθημα του ιστοχώρου που φιλοξενεί τα ψηφιακά εκθέματα είναι το «Εάν δεν μπορείτε να πάτε εσείς σε αυτά, θα έρθουν αυτά σε εσάς» και όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι και τόσο υπερβολικό… Κι αυτό γιατί ο βαθμός της λεπτομέρειας που μπορείτε να διακρίνετε είναι υψηλότερος από αυτόν που ενδεχομένως θα είχατε εάν βρισκόσασταν μπροστά στο ίδιο το έκθεμα, εάν λάβουμε υπόψη την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας που θα έπρεπε να τηρήσετε.

art2

Για παράδειγμα, στον «Βάκχο» του Καραβάτζιο, έχετε τη δυνατότητα, εάν πλησιάσετε αρκετά, να διακρίνετε όχι μόνο τις ρωγμές στη μπογιά, αλλά ακόμη και τη μικροσκοπική αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη πάνω στο δοχείο του κρασιού!

art3

Ομοίως, στον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου» του Λεονάρντο, μπορείτε άνετα να ξεχωρίσετε τα γράμματα στην ανοιχτή σελίδα της Βίβλου.

art4

Αναλυτικά τα έργα που μπορείτε να απολαύσετε σε υψηλή ανάλυση είναι: η «Άνοιξη» και η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι, ο «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η «Βάπτιση του Χριστού» των Βερόκιο και Λεονάρντο, ο «Βάκχος» του Καραβάτζιο και το «Πορτρέτο της Ελεονόρας του Τολέδο» του Μπροντζίνο.

Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.haltadefinizione.com/

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Έξι πασίγνωστα αριστουργήματα από την πινακοθήκη του Ουφίτσι αποκαλύπτουν online την παραμικρή τους λεπτομέρεια

  1. Pingback: Tweets that mention Έξι πασίγνωστα αριστουργήματα από την πινακοθήκη του Ουφίτσι αποκαλύπτουν online την παραμικρή τους λεπτομέρεια | Freeweird -- Topsy.com

  2. Pingback: Περιηγηθείτε σε μερικά από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου, με το Google Art Project | Freeweird

Comments are closed.