Το Firefox OS, το νέο λειτουργικό σύστημα της Mozilla για κινητά τηλέφωνα, έχει μπει στην τελική ευθεία και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2ο τρίμηνο του 2013. Αναγνωρίζοντας ότι για την επιτυχία του εγχειρήματος σημαντικότατο ρόλο παίζει η ύπαρξη όσο το δυνατόν περισσότερων εφαρμογών, το Ίδρυμα διοργανώνει στις 26 Γενάρη το Firefox OS App Days, σε 22 πόλεις του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Αθήνα.

Στόχος του Firefox OS App Days είναι να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους προγραμματιστές για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιήσουν τις διαδικτυακές τεχνολογίες (HTML5, CSS3, JavaScript) ως πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για mobile (Firefox OS, Android) και για Desktop (Linux, Windows, Mac).

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε web developers, που θα δουν πώς μπορούν να τροποποιήσουν εφαρμογές που έχουν ήδη αναπτύξει ώστε να είναι έτοιμες για κινητά, αλλά και προγραμματιστές mobile εφαρμογών, που μέχρι σήμερα έπρεπε να αναπτύσσουν την εφαρμογή τους για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα.

Το App Day της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 26 Γενάρη στο OTEAcademy (Σπάρτης 1, κοντά στο σταθμό Νερατζιώτισσα). Πρόκειται για μια ολοήμερη εκδήλωση όπου άνθρωποι από το Mozilla Project θα παρουσιάσουν όλες τις τεχνολογίες πίσω απ’ το Firefox OS και θα προσπαθήσουν να σας πείσουν ότι η ιδανική πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών είναι το web.

Πέρα από τις παρουσιάσεις, αναμένεται να υπάρξει αρκετός χρόνος για τους συμμετέχοντες ώστε να αρχίσουν να πειραματίζονται και να αναπτύξουν την πρώτη τους web mobile εφαρμογή, ενώ ως επίλογος της εκδήλωσης οι καλύτερες εφαρμογές θα παρουσιαστούν σε όλους και θα διανεμηθούν δώρα-έκπληξη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

09:00 – 13:00: Dive in Firefox OS Session

  • 09:00 – 10:00: Εγγραφές, καφές, ελαφρύ πρωϊνό
  • 10:00 – 11:00: Introduction to FirefoxOS, Marketplace, Web Apps
  • 11:00 – 12:00: Firefox OS Simulator, Developer Tools, Web APIs, Web App Templates
  • 12:00 – 13:00: Q & A

13:00 – 14:00: Γεύμα

14:00 – 21:30: Hacking Session

  • 14:00 – 19:30: Web App Hackathon
  • 19:30 – 20:00: Συγκέντρωση των demo
  • 20:00 – 21:30: Παρουσίαση των demo

21:30 – 22:30: Ποτά και μουσική

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν, αλλά λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται εγγραφή.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ