Κάτι από τον παλιό της εργοδότη φαίνεται πως έφερε η νέα CEO της Yahoo, Marissa Mayer, κι αυτό αντικατοπτρίζεται στην νέα, επανασχεδιασμένη έκδοση του Yahoo Mail. Ο νέος σχεδιασμός της υπηρεσίας δίνει μεγάλη έμφαση στην απλότητα και την ταχύτητα, θυμίζοντας αρκετά την επιτυχημένη συνταγή του Gmail.

Έτσι, το νέο Yahoo Mail είναι καθαρό, απλό και responsive, ενώ διαθέτει πλέον έκδοση για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες, επανασχεδιάζοντας την εφαρμογή για το Android και κυκλοφορώντας εκδόσεις για iOS και Windows 8.

image

Αν και αισθητικά οι αλλαγές είναι πολλές, λειτουργικά η υπηρεσία μένει πάνω-κάτω η ίδια. Με δεδομένη, όμως, την προηγούμενη κατάσταση του Yahoo Mail, που το άνοιγες και σε έπιανε ψυχοπλάκωμα λόγω του απαρχαιωμένου στυλ του, είναι δίχως αμφιβολία μια απαραίτητη αλλαγή.

Φυσικά, το Yahoo Mail έχει ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσει τόσο το Gmail όσο και το ανανεωμένο Outlook.com. Αυτό όμως είναι κάτι που και η ίδια η Mayer δείχνει να αναγνωρίζει, κλείνοντας την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας με την φράση «αυτό είναι μόνο η αρχή».

image

Οι εφαρμογές του Yahoo Mail είναι ήδη διαθέσιμες για κατέβασμα στο App Store, το Windows Store και το Google Play, με την online έκδοση της υπηρεσίας να ενεργοποιείται στους χρήστες της μέσα στις επόμενες μέρες.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ