Μια βδομάδα μετά τα αποκαλυπτήρια της online έκδοσης του Nokia Here, η ανανεωμένη υπηρεσία χαρτογράφησης της Nokia είναι πλέον διαθέσιμη, όπως αναμενόταν, και με τη μορφή εφαρμογής για το iOS.

Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη σε HTML5, διατίθεται δωρεάν και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απογοήτευση μερίδας χρηστών από τους νέους χάρτες της Apple.

Αν και το Nokia Here δεν μπορεί να συγκριθεί ακόμη με την ωριμότητα του Google Maps, διαθέτει ωστόσο ορισμένες ενδιαφέρουσες λειτουργίες όπως η προβολή πληροφοριών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, δορυφορικές φωτογραφίες, φωνητική πλοήγηση αλλά και δυνατότητα αποθήκευσης συγκεκριμένων κομματιών του χάρτη για πρόσβαση χωρίς να απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επίσης, το Nokia Here λανσάρει το Collections, που επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει προσωπικές λίστες με τα αγαπημένα του σημεία ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καταστήματα, αξιοθέατα), που μπορεί, στη συνέχεια, να τα ανακτήσει online χρησιμοποιώντας έναν οποιονδήποτε browser.

Το Nokia Here για iPhone και iPad είναι διαθέσιμο ως δωρεάν λήψη στο App Store της Apple.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ