Οι υπηρεσίες χαρτογράφησης έχουν εξελιχθεί από πολύ νωρίς σε μια από τις σημαντικότερες εφαρμογές ενός «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου και η Nokia αποτελεί έναν από τους δυνατούς παίκτες του χώρου. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία ανακοίνωση ότι ετοιμάζει εφαρμογή χαρτών για το iPhone και άλλες συσκευές, τη στιγμή που επαναπροσδιορίζει τις υπηρεσίες χαρτογράφησης, προβάλλοντάς τες πλέον κάτω από την ομπρέλα του “Here”.

Το Nokia Here, που προς το παρόν είναι διαθέσιμο online μέσω του m.here.net και μόνο θετικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει, αναμένεται να κυκλοφορήσει ως δωρεάν εφαρμογή για το iOS μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες.

Εκτός από τις συσκευές της Apple, όμως, η Nokia θέλει να επεκταθεί και σε άλλες πλατφόρμες. Έτσι, προβλέπεται η δημιουργία αντίστοιχης εφαρμογής για Android μέχρι τις αρχές του 2013, ενώ ήδη έχει συναφθεί συμφωνία με τη Mozilla, προκειμένου οι χάρτες να έρθουν ενσωματωμένοι στο Firefox OS, όταν αυτό κυκλοφορήσει μέσα στον επόμενο χρόνο.

Από εκεί και πέρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop, εξήγησε σε συνέντευξή του ότι και τις συσκευές Lumia, που τρέχουν το Windows Phone της Microsoft, θα επωφεληθούν χρησιμοποιώντας «υπηρεσίες χαρτογράφησης που είναι καλύτερες από ο,τιδήποτε άλλο». Παρόλα αυτά, εξήγησε πως η εταιρεία θέλει να κάνει τις υπηρεσίες του Here διαθέσιμες σε μια ευρεία γκάμα κατασκευαστών, ακόμη και σε ανταγωνιστές της.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στα σχέδια της Nokia βρίσκεται η εξαγορά της εταιρείας Earthmine, που θα δώσει την δυνατότητα 3D προβολής στους χάρτες της.

Πηγή: Reuters

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

2 thoughts on “Οι χάρτες της Nokia φτάνουν και στο iOS, με το “Here”

  1. Ελπιζω να εχει και φωνητικη πλοηγηση στα ελληνικα, γιατι το google maps δεν εχει και δεν καταφερα να το χρησιμοποιησω ποτε οδηγωντας

  2. Pingback: Οι ανανεωμένοι χάρτες της Nokia έφτασαν στο iPhone

Comments are closed.