Μπορεί γενικά τα 15 χρόνια να μην ακούγονται και τόσα πολλά, στον χώρο του διαδικτύου, όμως, αντιπροσωπεύουν ολόκληρες γενιές εξελίξεων, με πράγματα που σήμερα θεωρούμε αυτονόητα τότε να μην υπήρχαν ούτε καν ως αφηρημένες σκέψεις στο μυαλό των δημιουργών τους. Το Once Upon είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εγχείρημα που αναλαμβάνει να αναδημιουργήσει τρεις σύγχρονους, δημοφιλέστατους ιστοχώρους – και συγκεκριμένα το Facebook, το YouTube και το Google+ – και να τους προσαρμόσει στα δεδομένα του 1997.

Once Upon

Και αν είστε αρκετά νέοι ώστε να αναρωτιέστε τί σημαίνει 1997 για τον κόσμο του διαδικτύου, προσπαθήστε να φανταστείτε ογκώδεις CRT οθόνες, ιστοσελίδες με tables, σύνδεση dial-up με άθλιες ταχύτητες, τα X-Files να βρίσκονται ακόμη στην 5η σαιζόν, τον Mark Zuckerberg να έχει μόλις κλείσει τα 13 και, φυσικά, Windows 95 με Netscape Navigator.

Για την ακρίβεια, αυτές ακριβώς τις προδιαγραφές (με εξαίρεση, φυσικά, τα X-Files και τον 13χρονο Zuckerberg) συστήνουν οι δημιουργοί του Once Upon προκειμένου να προσομοιώσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τις συνθήκες της εποχής και να έχετε την βέλτιστη (λέμε τώρα) εμπειρία χρήσης. Για το λόγο αυτό, όταν επισκεφθείτε το http://1x-upon.com/ θα πρέπει να είσαστε οπλισμένοι με αρκετή υπομονή, μιας και η ταχύτητα φόρτωσης των σελίδων ακολουθεί τα δεδομένα της εποχής.

Πριν το κάνετε, λοιπόν, ακούστε προηγουμένως τον παρακάτω ήχο, ώστε να μπείτε στο πνεύμα, ρίχνοντας παράλληλα μια ματιά στις εικόνες που ακολουθούν, για να ξέρετε τί σας περιμένει.

Once Upon - Facebook

Once Upon - YouTube

Once Upon - Google Plus

«Το παρελθόν είναι μια ξένη χώρα. Όλα εκεί γίνονται διαφορετικά» (L.P. Hartley)

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Ξεχάστε το νέο Twitter – δείτε τα παλιά Facebook, YouTube και Google+

  1. Σχεδόν ένα δάκρυ κύλησε…έφτιαξα ένα φλιτζάνι καφέ και μου ήρθε μια έντονη επιθυμία να ανοίξω το Ναρκαλιευτή!! Στο μεταξύ πήρα ένα φιλαράκι τηλέφωνο και μετά μπήκα facebook… 😛

Comments are closed.