Θέλοντας να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στην Google και την Apple, η Opera προανήγγειλε την κυκλοφορία του Opera Ice, ενός νέου browser για φορητές συσκευές που αυτή τη φορά θα τρέχει στην πλατφόρμα του WebKit και όχι του Presto, που χρησιμοποιεί η ήδη υπάρχουσα έκδοση.

Βασικό χαρακτηριστικό του Opera Ice είναι η απλότητα του περιβάλλοντος χρήσης, που κρύβει κάθε περιττό στοιχείο εστιάζοντας στην παρουσίαση των ίδιων των ιστοσελίδων. Έτσι, εγκαταλείπει τη λογική των κουμπιών και χρησιμοποιεί χειρονομίες (gestures) για τις βασικές ενέργειες ελέγχου όπως η μετάβαση στην προηγούμενη και επόμενη σελίδα.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μια πρώτη παρουσίαση του νέου browser, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Φεβρουάριο τόσο στην πλατφόρμα του iOS όσο και του Android.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας ο Opera Mini θα εξακολουθήσει να αναπτύσσεται κανονικά, καθώς ο ρόλος του θεωρείται πολύ σημαντικός ως το μεταβατικό στάδιο για τους χρήστες που χρησιμοποιούν ακόμα παλιότερες συσκευές.

Πηγή: Pocket-lint

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2013. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Η Opera κυκλοφορεί νέο WebKit browser για φορητές συσκευές

  1. Pingback: Η Opera «μετακομίζει» στο WebKit

Comments are closed.