Μπορεί ο Opera να θεωρείται ο τελευταίος τροχός της αμάξης όταν μιλάμε για επιτραπέζιους υπολογιστές, έχει καταφέρει ωστόσο να κατακτήσει κυρίαρχη θέση στην αγορά των browers σε κινητά τηλέφωνα. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε η ίδια η Νορβηγική εταιρεία, ο Opera είναι αυτή τη στιγμή ο δημοφιλέστερος browser μεταξύ των χρηστών που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ως το μοναδικό μέσο πρόσβασης στο διαδίκτυο, φτάνοντας παγκοσμίως το 56%.

Το ποσοστό αυτό, μάλιστα, αυξάνεται δραματικά στις αναπτυσσόμενες αγορές, φτάνοντας το 72% στην Αίγυπτο,  το 65% στην Βραζιλία και το 61% στη Νότια Αφρική.

Opera

Άλλα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι οι χρήστες του Opera είναι πιο ικανοποιημένοι από τις συσκευές και τους παρόχους τους, ενώ εμφανίζονται πιο πιστοί στην επιλογή του browser τους. Επίσης, σερφάρουν πιο συχνά και με μεγαλύτερη διάρκεια, με το 75% των χρηστών να δηλώνει ότι συνδέεται καθημερινά στο internet από το κινητό του.

Εάν θέλετε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της έρευνας, μπορείτε να την κατεβάσετε ελεύθερα σε 16σελιδο PDF.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 29 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ