Μπορεί η απόδοση του Twitter να έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με τα πρώτα του χρόνια, εξακολουθεί παρόλα αυτά να αντιμετωπίζει κάθε τόσο προβλήματα σε ό,τι αφορά την ταχύτητά του. Για τον λόγο αυτό, οι μηχανικοί της υπηρεσίας πραγματοποίησαν μια σειρά από αλλαγές που αφορούν την σελίδα προβολής ενός Tweet, με σκοπό να κάνουν την γενικότερη εμπειρία χρήσης του twitter.com πιο γρήγορη.

Η πιο εμφανής στους χρήστες αλλαγή έχει να κάνει με την αφαίρεση των συμβόλων #! από τα links των μεμονωμένων Tweets, κάτι που βελτιώνει την αρχική ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας. Παράλληλα, έχει αλλάξει ο τρόπος εκτέλεσης της JavaScript, κάτι που έχει επιδράσει ευεργετικά στις επιδόσεις του ιστοχώρου κυρίως σε παλιά συστήματα.

Η νέα αρχιτεκτονική έχει ξεκινήσει να γίνεται διαθέσιμη σε ολόκληρο το twitter.com και όταν ολοκληρωθεί για όλες τις σελίδες, το Twitter θα έχει θέσει τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερες μελλοντικές βελτιώσεις.

Πηγή: Twitter engineering blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ