Ό,τι λέει ο τίτλος. Το Quixey είναι μια μηχανή αναζήτησης αποκλειστικά για εφαρμογές, σχεδόν κάθε είδους: από iPhone, Android Windows Phone και Blackberry έως  εφαρμογές για το Facebook, επεκτάσεις για τον Firefox και τον Chrome ή ακόμη και «παραδοσιακά» προγράμματα για Windows και Mac.

Σε αντίθεση με τις γνωστές μας μηχανές αναζήτησης, το Quixey πραγματοποιεί τις αναζητήσεις του σε blogs, τεχνολογικούς ιστοχώρους, forums και κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να μάθει τί είναι η εφαρμογή και με ποιον τρόπο χρησιμοποιείται από τους χρήστες.

image

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται ομαδοποιημένα ανά πλατφόρμα, ενώ ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να περιορίσει την αναζήτησή του μόνο σε δωρεάν ή σε επί πληρωμή εφαρμογές. Επίσης παραπέμπεται σε άρθρα που έχουν γραφτεί για την συγκεκριμένη εφαρμογή σε δημοφιλή blogs και ιστοχώρους.

Η ιδέα πίσω από το Quixey είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα και παρότι η υπηρεσία βρίσκεται ακόμη σε beta φάση, τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Εάν μάλιστα σας ενδιαφέρει να βρείτε διαπεριβαλλοντικές (cross-platform) εφαρμογές (πράγμα όχι ασυνήθιστο με τις τόσες διαφορετικές συσκευές που έχουμε καταλήξει να χρησιμοποιούμε καθημερινά) το Quixey μπορεί να αποδειχτεί πρακτικότατο εργαλείο.

 

via SecNews

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ