Το Qwiki είναι μια πρωτότυπη μηχανή αναζήτησης που αντλεί το περιεχόμενό της από υπηρεσίες όπως η Wikipedia, η αναζήτηση της Google, το Fotopedia και το YouTube, για να τα παρουσιάσει με έναν ελκυστικό τρόπο που συνδυάζει βίντεο, αφήγηση και διαδραστικό κείμενο. Το Qwiki, που απέσπασε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό του TechCrunch κερδίζοντας αρκετή δημοσιότητα, άφησε την «κλειστή» alpha φάση στην οποία βρισκόταν μέχρι σήμερα και άνοιξε τις πύλες του στο ευρύ κοινό.

image

Αυτή τη στιγμή το Qwiki περιλαμβάνει πάνω από 3 εκατομμύρια καταχωρήσεις, που δημιουργήθηκαν βάσει των δημοφιλέστερων όρων που αναζητούν οι χρήστες. Η εφαρμογή είναι φτιαγμένη σε flash και η αφήγηση και το κείμενο είναι διαθέσιμα μόνο στα αγγλικά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως προγραμματιστής που ενοχλήθηκε από την επιτυχία του Qwiki στον διαγωνισμό του TechCrunch (και τα 8 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία χρηματοδοτήθηκε) δημιούργησε το Fqwiki, που με μόλις 321 γραμμές κώδικα HTML μιμείται την βασική λειτουργικότητα του Qwiki.

Για να δοκιμάσετε την υπηρεσία, αρκεί να επισκεφθείτε το www.qwiki.com και να πληκτρολογήσετε τον όρο που θέλετε να αναζητήσετε. Το κάθε Qwiki μπορεί να διαμοιραστεί μέσω e-mail, Facebook και Twitter, αλλά και να ενσωματωθεί σε οποιαδήποτε σελίδα.

via: The Next Web

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 24 Ιανουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Qwiki: μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης, με αφήγηση και διαδραστικά πολυμέσα

  1. Pingback: Tweets that mention Qwiki: μια εναλλακτική μηχανή αναζήτησης, με αφήγηση και διαδραστικά πολυμέσα | Freeweird -- Topsy.com

  2. Pingback: Qwiki: μια ουάου μηχανή αναζήτησης

  3. Pingback: Qwiki « 1o Nεάπολης Δ΄1 blog

Comments are closed.