Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Release the Kraken!

Mετά από 400 προσπάθειες, o φακός της κάμερας συλλαμβάνει για πρώτη φορά ένα γιγαντιαίο καλαμάρι που κινείται στο φυσικό του περιβάλλον. Το πλάσμα μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 13 μέτρα, έχει μάτια σε μέγεθος πιάτου και λόγω του όγκου του έχει γεννήσει τον μύθο του Κράκεν, του γνωστού θαλάσσιου τέρατος των Σκανδιναβικών θρύλων.

Στην παρακάτω εικόνα από το Gizmodo μπορείτε να δείτε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της ανατομίας του γιγαντιαίου καλαμαριού, καθώς και την αναλογία του μεγέθους του σε σχέση με τον άνθρωπο αλλά και την σπερμοφάλαινα (το είδος της φάλαινας στο οποίο ανήκει και ο λογοτεχνικός Μόμπι Ντικ).

kraken21.jpgΓιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ