Scoop.it

Το Scoop.it είναι μια σχετικά γνωστή υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες την αναδημοσίευση ιστοσελίδων γύρω από συγκεκριμένα θέματα και την προβολή τους με τρόπο που θυμίζει περιοδικό. Αν και μέχρι σήμερα οι εγγραφές του δεν ήταν ελεύθερες, έχει ήδη γίνει αρκετά δημοφιλές και δεν αποκλείεται να έχετε ήδη βρεθεί σε σελίδες Ελλήνων χρηστών του. Περίπου ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, το Scoop.it βγαίνει από τη φάση της κλειστής beta στην οποία βρισκόταν και ανοίγει τις εγγραφές του για όλους.

Scoop.it

Σε όλο αυτό το διάστημα, μάλιστα, οι άνθρωποι του Scoop.it αναφέρουν πως δέχεται πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα, σημειώνοντας σταθερή αύξηση της τάξης του 35% κάθε μήνα.

Μετά το άνοιγμά της στο κοινό, πέρα από την ήδη υπάρχουσα δωρεάν έκδοση η υπηρεσία αναμένεται να κυκλοφορήσει και αντίστοιχη επί πληρωμή έκδοση. Εκεί θα επιτρέπεται η προβολή εμπορικών σημάτων, η συνεργασία με υπάρχοντες ιστοχώρους σε ειδικά διαμορφωμένα domain, στατιστικά χρήσης και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά που απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 3 Νοεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

10 thoughts on “Το Scoop.it ανοίγει τις πύλες του για όλους

 1. Έκανα αίτηση εχτες και περιμένω νέα.. έχω διαβάσει πολυ καλά λόγια.. εν αναμονή λοιπον..

  • Εννοείς πως έκανες αίτηση πριν ανοίξει σε όλους; Εγώ δοκίμασα μόλις να συνδεθώ και τα κατάφερα κανονικά. Έκανα μάλιστα λογαριασμό χρησιμοποιώντας απευθείας το προφίλ μου στο Twitter.

   Θα μπορούσες ίσως να δοκιμάσεις ξανά να κάνεις εγγραφή για να μην περιμένεις.

  • Για το Scoop.it ρωτάς ή για το blog; Αν είναι το πρώτο, δεν ξέρω.

   Αν αναφέρεσαι στο blog, τα links στα σχόλια είναι nonfollow. Τα είχα κάνει κάποτε dofollow αλλά μετά από ένα update του wordpress η αλλαγή χάθηκε και καθώς δεν είχα δει στο μεταξύ κάποιο ουσιαστικό όφελος ενώ παράλληλα είχαν αυξηθεί κάπως τα spam, δεν μπήκα ξανά στον κόπο να το επαναφέρω.

  • Η επί πληρωμή έκδοση έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που απευθύνονται κυρίως σε επιχειρήσεις. Στο άρθρο αναφέρονται μερικά – πχ. μπορείς να χρησιμοποιείς το δικό σου εμπορικό σήμα, να συνδέσεις τη σελίδα σου με το blog σου (δεν ξέρω πώς ακριβώς θα λειτουργεί αυτό όμως), ενώ θα μπορείς να παρακολουθείς και στατιστικά χρήσης.

   Σχετικά με τα links του scoop.it, με μια γρήγορη ματιά που έριξα στον κώδικά τους με το firebug δεν είδα να περιλαμβάνουν nofollow.

 2. Pingback: Το Scoop.it ανοίγει τις πύλες του για όλους | Corner Cafe

 3. Pingback: Το Scoop.it κυκλοφορεί δωρεάν εφαρμογή για iPhone

Comments are closed.