Αν και ήδη υπάρχουν στο Play Store μερικές εφαρμογές που ενσωματώνουν ως ένα βαθμό χαρακτηριστικά του SkyDrive, προς το παρόν η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια επίσημη λύση. Αυτό, όμως, αναμένεται σύντομα να αλλάξει, αφού, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η έλευση της επίσημης εφαρμογής του SkyDrive για Android είναι ζήτημα λίγων μόλις εβδομάδων.

Οι δυνατότητες του SkyDrive στο Android θα είναι αντίστοιχες με αυτές που διαθέτει η εφαρμογή σε άλλες πλατφόρμες (Windows Phone και iOS), επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται και να μοιράζονται τα αρχεία τους.

SkyDrive για Android

Ταυτόχρονα, η Microsoft πραγματοποίησε αλλαγές στην εμφάνιση του skydrive.com,  ώστε να συμβαδίζει με την νέα αισθητική που έχει περάσει η εταιρεία σε όλες τις εφαρμογές της, αλλά και να είναι περισσότερο φιλικό σε συσκευές tablets.

SkyDrive.com

SkyDrive.com

Από εκεί και πέρα, η εταιρεία βελτίωσε τις εφαρμογές του SkyDrive για Windows και OS X, με το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό να αφορά την πολύ καλύτερη ταχύτητα στο ανέβασμα και τον συγχρονισμό των εικόνων.

Καλύτερες ταχύτητες στην διαχείριση εικόνων του SkyDrive

Τέλος, πρόσθεσε στο API ορισμένες βελτιώσεις που δίνουν στους προγραμματιστές μεγαλύτερη ελευθερία ως προς το είδος των αρχείων και τις διαστάσεις των φωτογραφιών που μπορούν να ανεβάζουν οι εφαρμογές τους.

Πηγή: windowsteamblog.com

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το SkyDrive βελτιώνεται σε όλα τα μέτωπα και έρχεται σύντομα στο Android

  1. Pingback: Οι 10 καλύτερες εφαρμογές που παρουσιάστηκαν στο Freeweird το 2012

Comments are closed.