Ο ανταγωνισμός στις cloud υπηρεσίες έχει ανάψει για τα καλά και ενδεικτικό αυτού είναι ίσως και το γεγονός ότι οι αναβαθμίσεις και οι ανακοινώσεις τους κυκλοφορούν συχνά όλες μαζί. Έτσι, την ώρα που το SkyDrive, το Google Drive και το Dropbox παρουσίαζαν μικρές ή μεγάλες βελτιώσεις με διαφορά μικρότερη των 48 ωρών μεταξύ τους, το SugarSync, με τη σειρά του, ανακοίνωνε την διάθεση της πρώτης δημόσιας beta της έκδοσης 2.0 της εφαρμογής του.

beta-hero1[1]

Το SugarSync 2.0 έχει επανασχεδιαστεί ώστε να βελτιωθεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, με τα βασικότερα χαρακτηριστικά του να περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Δυνατότητα συγχρονισμού οποιουδήποτε φακέλου του υπολογιστή μας με απλή μεταφορά (drag and drop) στο περιβάλλον της εφαρμογής.

beta-feature-sync[1]

  • Διαμοιρασμό φακέλων ή αρχείων με συγκεκριμένα άτομα. Ο χρήστης, μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει το επίπεδο πρόσβασης των ατόμων, ώστε να τους επιτρέπει μόνο την προβολή ή και την επεξεργασία.

beta-feature-share[1]

  • «Αναζήτηση στο cloud», που επιτρέπει τον εντοπισμό αρχείων που έχουν συγχρονιστεί με το SugarSync ανεξαρτήτως της συσκευής στην οποία βρίσκεται ο χρήστης και χωρίς να χρειάζεται να τα έχει αποθηκευμένα τοπικά.

beta-feature-search[1]

  • Δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα  αρχεία του SugarSync – ακόμη και αυτά που δεν έχουν κατέβει τοπικά – μέσω του Windows File Explorer ή του Mac Finder, χωρίς να είναι απαραίτητο ο χρήστης να καταφύγει οπωσδήποτε στην εφαρμογή.

beta-feature-ssdrive-pc[1]

  • Επανασχεδιασμένη σελίδα προβολής των φωτογραφιών, με δυνατότητα προβολής σε πλήρη οθόνη και καλύτερο διαμοιρασμό σε Facebook, Twitter, μέσω e-mail ή ακόμη και δημοσίευση στο blog σας.

beta-feature-gallery[1]

  • Πλήρως επανασχεδιασμένες εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα με λειτουργίες όπως αναζήτηση σε όλο το περιεχόμενο που έχει σταλεί στο SugarSync και streaming μουσικής και βίντεο.

beta-feature-mobile[1]

Προς το παρόν το SugarSync 2.0 beta είναι διαθέσιμο για Windows, Mac και Android και μπορείτε να βρείτε το link για την έκδοση που σας ενδιαφέρει στη διεύθυνση sugarsync.com/beta.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ