Η Synaptics, η εταιρεία που κατασκευάζει συσκευές αφής για πολλούς γνωστούς κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, κυκλοφόρησε μέσα στο Νοέμβριο σημαντική αναβάθμιση στους drivers της, που ενισχύουν σημαντικά τις δυνατότητες του touchpad ενός laptop. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ότι πλέον υποστηρίζονται μια σειρά από επιπλέον χειρονομίες (gestures) που αξιοποιούν το νέο περιβάλλον των Windows 8.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν προστεθεί χειρονομίες στην αριστερή, τη δεξιά και την πάνω πλευρά του touchpad που επιτρέπουν αντίστοιχα την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, την προβολή της charms bar και την εμφάνιση του μενού της εκάστοτε εφαρμογής όταν βρισκόσαστε στο νέο περιβάλλον (πρώην Metro UI). Επιπλέον, έχουν πραγματοποιηθεί βελτιώσεις στην ομαλότητα των κινήσεων και την απόκριση σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Gestures[1]

Αξίζει να σημειωθεί πως οι drivers της Synaptics δεν αφορούν μόνο τα Windows 8 αλλά όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού της Microsoft, ενώ υποστηρίζουν μια ευρεία γκάμα κατασκευαστών στην οποία είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνεται και αυτός του δικού σας laptop.

Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει χωρίς δεύτερη κουβέντα να κατεβάσετε τους drivers που αντιστοιχούν στο λειτουργικό σας σύστημα και να τους εγκαταστήσετε. Εάν χρησιμοποιείτε συστηματικά το touchpad, πρόκειται για μια αναβάθμιση που θα αλλάξει προς το καλύτερο την (ηλεκτρονική) καθημερινότητά σας, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ