Twitter

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα όσο και απρόβλεπτη κίνηση πραγματοποίησε η Σουηδική κυβέρνηση, δίνοντας τον έλεγχο του λογαριασμού @sweden στο Twitter στους ίδιους τους πολίτες της. Αυτό σημαίνει πως κάθε εβδομάδα ο λογαριασμός θα βρίσκεται στον έλεγχο ενός Σουηδού πολίτη, ο οποίος θα μπορεί να κάνει tweets για ο,τιδήποτε θελήσει. Η κίνηση πραγματοποιείται στα πλαίσια ενός νέου εγχειρήματος που ονομάζεται “Curators of Sweden”.

«Το “εμπορικό σήμα” της Σουηδίας ανήκει περισσότερο από όλους στους ίδιους τους ανθρώπους της», εξήγησε εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας, για να συμπληρώσει ότι «με αυτή την πρωτοβουλία τους αφήνουμε να δείξουν τη δική τους Σουηδία στον κόσμο».

Το πρόγραμμα “Curators of Sweden” βασίζεται στην ιδέα ότι καμία μεμονωμένη φωνή δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει ολόκληρη τη χώρα, γι’ αυτό και οι άνθρωποι που επιλέγονται να το κάνουν κάθε εβδομάδα θα βοηθήσουν στο να απεικονιστεί καλύτερα προς τα έξω ο εθνικός χαρακτήρας.

Πρώτος Σουηδός που θα αναλάβει το @sweden είναι ο Jack Wermer, που προέρχεται από τον χώρο του μάρκετινγκ, ενώ είναι επίσης και συγγραφέας.

Curators of Sweden

Η επιλογή των ανθρώπων που θα εκπροσωπήσουν την Σουηδία στο Twitter γίνεται με τρόπο που να εκφράζουν διαφορετικές αξίες και χαρακτηριστικά της χώρας. Στόχος είναι να προβληθούν πολλά και διαφορετικά θέματα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, η μόδα, το design, η καινοτομία κ.α. Στις επόμενες εβδομάδες οι followers του @sweden θα πρέπει να περιμένουν tweets από τον ιδρυτή μιας διαφημιστικής εταιρείας που είναι επίσης ιδιοκτήτης φάρμας, έναν συγγραφέα, έναν παπά, έναν δάσκαλο και μια λεσβία οδηγό νταλίκας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κίνηση είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δύσκολα όμως θα μπορούσε να βρει μιμητές και σε άλλες χώρες καθώς θέλει αρκετό θάρρος από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης. Ειδικά μάλιστα στην Ελλάδα και κυρίως μετά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 2-3 χρόνια, μάλλον δεν πρόκειται να δούμε ποτέ κάτι αντίστοιχο…

@sweden

Πηγή: Mashable

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

3 thoughts on “Στους πολίτες της Σουηδίας ο έλεγχος του @sweden στο Twitter

  1. Εδώ σκέφτονται να θεσπίσουν νόμο για τον “έλεγχο” των blogs, πόσο μάλλον ν’ αφήσουν ελεύθερα τον κάθε πολίτη, μέσω ενός “επίσημου καναλιού”, να εκφράσει την άποψή του.

Comments are closed.