Google Plus

Λίγες μέρες πριν βγει το 2011 το Google+ πραγματοποίησε ένα τελευταίο πακέτο βελτιώσεων για φέτος, που αγγίζει τρεις διαφορετικές πλευρές του κοινωνικού δικτύου. Οι αλλαγές αφορούν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις των χρηστών που ακολουθείτε στην κεντρική ροή ειδήσεων, το σύστημα ειδοποιήσεων, τις δυνατότητες διαχείρισης των εταιρικών σελίδων αλλά την γενικότερη εμπειρία χρήσης σχετικά με την παρουσίαση των φωτογραφιών.

Αποσυμφόρηση της ροής ειδήσεων

Όταν ακολουθείτε πολλούς ανθρώπους μπορεί κάποια στιγμή η κεντρική ροή ειδήσεων σας να κατακλυστεί από μηνύματα. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να εξαιρέσετε ολόκληρους κύκλους από το να εμφανίζονται εκεί, αλλά αυτή είναι μάλλον ακραία λύση. Για το λόγο αυτό η Google πρόσθεσε σε κάθε κύκλο ένα ειδικό εργαλείο που σας επιτρέπει να αυξομειώνετε την ένταση με την οποία θα εμφανίζονται οι ειδήσεις που δημοσιεύουν τα μέλη του στην κεντρική ροή σας.

Αυτό σημαίνει πως οι ειδήσεις από τους κύκλους που σας ενδιαφέρουν λιγότερο θα εμφανίζονται πιο σπάνια σε σχέση με αυτές που προέρχονται από τους κύκλους για τους οποίους έχετε εκδηλώσει εντονότερο ενδιαφέρον.

Βελτιωμένο σύστημα ειδοποιήσεων

Η νέα μπάρα ειδοποιήσεων της Google έχει αφήσει γενικά θετικές εντυπώσεις, παρόλα αυτά ο μηχανισμός των ειδοποιήσεων είναι λίγο προβληματικός, αφού δεν εμφανίζει αμέσως στον χρήστη αρκετή πληροφορία ώστε να καταλάβει τί αφορά η κάθε νέα ειδοποίηση χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθεί το ίδιο το περιεχόμενό της.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος προστέθηκε μια μικρή προεπισκόπηση σε κάθε εγγραφή, ώστε να μπορεί κανείς να δει τί αφορούν χωρίς να είναι απαραίτητο να αφήσει την σελίδα στην οποία ήδη βρίσκεται. Επίσης, εμφανίζονται απευθείας όλα τα +1 και οι διαμοιρασμοί που έχουν γίνει σε κάθε καταχώρηση.

notifications

Βελτιώσεις στις εταιρικές σελίδες

Οι εταιρικές σελίδες του Google+ αποτελούσαν ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών του κοινωνικού δικτύου, γι’ αυτό και ο ερχομός τους έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής. Παρόλα αυτά, είναι ακόμη φανερό πως η λειτουργία βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορεί να συναγωνιστεί ακόμα τις αντίστοιχες Σελίδες του Facebook. Αναγνωρίζοντας πως έχει αρκετή δουλειά μπροστά της, η Google πραγματοποίησε εδώ 3 βασικές αλλαγές που αφορούν την διαχείριση των εταιρικών σελίδων.

  • Κάθε σελίδα μπορεί πλέον να έχει έως και 50 διαχειριστές.
  • Προστίθεται νέο σύστημα ειδοποιήσεων που επιτρέπει στους διαχειριστές να έχουν μια πλήρη εικόνα ανά πάσα στιγμή για κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται εντός της σελίδας τους.
  • Προστίθεται «μετρητής» που εμφανίζει τον αριθμό των ατόμων που έχουν κάνει +1 μια σελίδα ή την έχουν προσθέσει σε κάποιον κύκλο τους.

Βελτιώσεις στον τρόπο προβολής των φωτογραφιών

Ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα έχει νόημα να ενεργοποιηθεί τώρα, εν’ όψει Χριστουγέννων, αφορά την γενική βελτίωση της εμπειρίας χρήσης στον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται οι φωτογραφίες στο Google+. Έτσι, πλέον μιλάμε για σχεδόν πλήρη επανασχεδιασμό, όπου βελτιώνεται η πλοήγηση μεταξύ των εικόνων, ενώ τα σχόλια των χρηστών γίνονται πιο ευδιάκριτα κι ευκολοδιάβαστα.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα προβολής της εικόνας σε πλήρη οθόνη, κρύβοντας κάθε άλλο περιφερειακό στοιχείο πέρα από τα κουμπιά της πλοήγησης, ενώ έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο μηχανισμός εντοπισμού προσώπων στις φωτογραφίες.

 

Όλες οι αλλαγές που προαναφέρθηκαν αναμένεται να γίνουν σταδιακά διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες του Google+ μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Google Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Τελευταίες φετινές βελτιώσεις για το Google+ σε ροή ειδήσεων, Σελίδες και φωτογραφίες

Comments are closed.