Ο CEO του Twitter, Dick Costolo, είχε υποσχεθεί από το καλοκαίρι πως μέχρι το τέλος του 2012 θα έχουμε τη δυνατότητα να αναζητούμε και να κατεβάζουμε όλα μας τα Tweet, ακόμη κι αυτά που κάναμε κατά την πρώτη μέρα της εγγραφής μας στην υπηρεσία. Φαίνεται ότι η ώρα αυτή, επιτέλους, έφτασε και ήδη αρκετοί χρήστες του Twitter αναφέρουν ότι άρχισαν να βλέπουν στο προφίλ τους την επιλογή λήψης των μηνυμάτων τους.

large[1]

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο μηχανισμός θυμίζει αρκετά την αντίστοιχη λειτουργία του Facebook. Έτσι, μετά το αίτημα για την λήψη των Tweet σας, θα σας σταλεί ένα e-mail που θα παραπέμπει στο σχετικό αρχείο. Από εκεί και πέρα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κατεβάσετε και να το αποσυμπιέσετε, για να δείτε σε μια σελίδα HTML όλα σας τα Tweet ταξινομημένα σε ημερολογιακή μορφή.

twitterwebarchive[1]

Εάν η σχετική επιλογή δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, θα χρειαστεί απλώς να περιμένετε, αφού από ότι φαίνεται η ενεργοποίηση γίνεται σταδιακά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Twitter επιβεβαίωσε στο TheNextWeb ότι δοκιμάζει τη λειτουργία σε ένα «πολύ μικρό ποσοστό χρηστών».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2: Το Twitter δημοσίευσε επίσημη ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω: η επιλογή αρχειοθέτησης εμφανίζεται στην σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού σας και προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε ένα μικρό ποσοστό χρηστών που έχουν ως γλώσσα επιλογής τους τα αγγλικά. Η διάθεσή της σε όλες τις χώρες και γλώσσες θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Πηγή: TheNextWeb

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Twitter ξεκίνησε να ενεργοποιεί τη δυνατότητα λήψης όλων μας των Tweet

  1. Το Twitter επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει τη λειτουργία «σε ένα πολύ μικρό ποσοστό χρηστών» (το αρθρο ενημερώθηκε σχετικά)

Comments are closed.