Αρκετές φορές στο παρελθόν το Twitter έχει πειραματιστεί με τις εταιρικές σελίδες και τους τρόπους εμφάνισης προβεβλημένου περιεχομένου. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως δοκιμάζει κάτι εντελώς διαφορετικό, δημιουργώντας μια ειδική σελίδα όπου παρουσιάζεται όλη η δραστηριότητα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου 2012 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στα γήπεδα της Ουκρανίας και της Πολωνίας.
Η σελίδα βρίσκεται στη διεύθυνση twitter.com/hashtag/euro2012 και αποτελεί μια ανεξάρτητη δραστηριότητα του Twitter, χωρίς επίσημους χορηγούς, που στόχο έχει να επιμεληθεί τα Tweets που αφορούν τη διοργάνωση και να φέρει στους χρήστες το καλύτερο σχετικό περιεχόμενο.
Βέβαια, παρατηρώντας τη σελίδα μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το Twitter θα μπορούσε να αξιοποιήσει οικονομικά στο μέλλον αντίστοιχες προσπάθειες. Κι αυτό γιατί η ροή των tweets είναι χωρισμένη στα δύο, με το εντονότερα προβεβλημένο κομμάτι να αφιερώνεται σε συγκεκριμένους – επίσημους λογαριασμούς (στην προκειμένη περίπτωση, για παράδειγμα, προβάλλεται το @UEFAcom).
Επίσης, στα αριστερά εμφανίζονται οι «κορυφαίοι άνθρωποι» που μπορεί κανείς να ακολουθήσει αν θέλει να ενημερώνεται για το Euro 2012 – εκεί μπορεί να προβάλλονται τόσο οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή αθλητές και προπονητές που διαθέτουν λογαριασμούς στο Twitter όσο και άλλοι σχετικοί φορείς (βλ. @UEFAcom). Αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιλογή γίνεται από το ίδιο το Twitter, σε αντίστοιχες μελλοντικές προσπάθειες η προβολή στην περιοχή αυτή θα μπορούσε να γίνεται κατόπιν αντιτίμου.
Τα χαρακτηριστικά που βλέπουμε στη σελίδα του Euro 2012 θυμίζουν αρκετά τα «ενισχυμένα προφίλ» των εταιρικών σελίδων. Η πολύ σημαντική διαφορά, όμως, είναι ότι εδώ εκτός από την προβολή έχουμε και επιμέλεια περιεχομένου, αφού η σελίδα αφορά ένα ολόκληρο θέμα και όχι μεμονωμένους λογαριασμούς.
Αυτή η επιλογή και σερβίρισμα στον χρήστη του καλύτερου περιεχομένου (το λεγόμενο “curation”) είναι μία από τις κατευθύνσεις στις οποίες το Twitter έχει δείξει διάθεση να κινηθεί – ίσως για να ξεφύγει κάποια στιγμή από τον χαρακτήρα της απλής πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ χρηστών και να μετατραπεί σε ένα πιο ολοκληρωμένο μέσο ενημέρωσης.
Πηγή: Simply Zesty
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ FREEWEIRD