Twitter

Σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress 2011 στη Βαρκελώνη, ο CEO του Twitter, Dick Costolo έκανε έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και ανέφερε τους κυριότερους στόχους της υπηρεσίας για το 2011. Σύμφωνα με αυτούς, βασικό ζητούμενο του Twitter είναι να γίνει πιο απλό, διατηρώντας την ίδια εμπειρία χρήσης ανεξαρτήτως συσκευής και πλατφόρμας.

P1000932

Συγκεκριμένα, ο Costolo ανέφερε πως ο χρήστης δεν θα πρέπει να σκέφτεται πώς να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία και για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει βαθύτερη ενσωμάτωση με τις διάφορες συσκευές, και ειδικά τα smartphones. Όπως άλλωστε ανέφερε, το 40% του συνόλου των tweets δημιουργούνται από κινητές συσκευές, ενω το 50% είναι ενεργοί σε περισσότερες από μία πλατφόρμες.

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανθρώπους του Twitter είναι να μάθουν περισσότεροι άνθρωποι για την υπηρεσία και στη συνέχεια να γίνουν ενεργοί της χρήστες. Ένα από τα πράγματα που θα ήθελε ο Costolo να βελτιωθούν μέσα στο 2011 είναι η κατανόηση των ανθρώπων για το Twitter, αφού φαίνεται πως ακόμη το μέσο δεν αξιοποιείται στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

P1000929

Αποποιήθηκε μάλιστα τον χαρακτηρισμό της υπηρεσίας microblogging, λέγοντας πως είναι σαν να αποκαλείς ένα αυτοκίνητο «άμαξα δίχως άλογα», αφού έτσι παραβλέπονται όλες οι κοινωνικές δυνατότητες του Twitter. Ειδική μνεία έγινε στον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήθηκε από το Al Jazeera στην περίπτωση των γεγονότων της Αιγύπτου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως υποδειγματικός.

P1000926

Τέλος, ο CEO του Twitter εξήγησε πως μέσα στο 2011 θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή των ίδιων των χρηστών του, η μετάφραση της υπηρεσίας σε Ρώσικα, Ινδονησιακά και Τουρκικά και αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά, το περιβάλλον του θα μεταφραστεί και στα  Πορτογαλικά.

Όσο για το φημολογούμενο πρόσφατο ενδιαφέρον των Google και Microsoft για να το εξαγοράσουν, ανέφερε πως πρόκειται απλώς για φήμες χωρίς κάποια βάση.

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2011. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Κοινή εμπειρία χρήσης ανεξαρτήτως πλατφόρμας υπόσχεται για το 2011 το Twitter

  1. Pingback: Το Twitter κατοχυρώνει τον όρο “Tweet” και μετατρέπει όλα τα links σε t.co

Comments are closed.