Το γνωστό πουλί του Twitter άλλαξε κάπως την εμφάνισή του με σκοπό να γίνει το μοναδικό σημείο αναφοράς για την δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το ίδιο το Twitter στην ανακοίνωσή του, που θέλει να το μετατρέψει σε μοναδικό και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο σύμβολό του, αντικαθιστώντας κάθε άλλο συμβολισμό όπως συννεφάκια, κείμενο ή το χαρακτηριστικό μικρό t που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα από πολλούς ως αναγνωριστικό της υπηρεσίας.

Το λογότυπο δημιουργήθηκε έχοντας ως βάση του συγκεκριμένους γεωγραφικούς κανόνες και διαμορφώνεται μέσα από 3 κύκλους που επικαλύπτουν ο ένας τον άλλον, περίπου όπως και τα δίκτυα, τα ενδιαφέροντα και οι ιδέες σας συνδέονται και αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους.

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα όπου περιγράφονται οι κατευθύνσεις σύμφωνα με τις οποίες το Twitter επιθυμεί να το χρησιμοποιούμε.

Πηγή: Twitter Blog

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουνίου 2012. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “Το Twitter ανανεώνει το λογότυπό του

  1. Pingback: Τί λένε οι ορνιθολόγοι για το νέο πουλί του Twitter;

Comments are closed.