Υλοποιημένο μέσα σε μια εβδομάδα από έναν επιχειρηματία και ένα 15χρονο, το TwtRoulette είναι κάτι σαν το ChatRoulette, αλλά για το Twitter. Τί ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι σας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθείτε ζωντανά με το λογαριασμό ενός άλλου χρήστη και να παρακολουθήσετε το Timeline του, βλέποντας τις ίδιες αναρτήσεις που βλέπει και εκείνος.

image

Το TwtRoulette δεν χρειάζεται καν εγγραφή για να το δοκιμάσετε, αφού υπάρχει ευρετήριο χρηστών που έχουν διαθέσει τα προφίλ τους και στα οποία μπορείτε να πλοηγηθείτε ελεύθερα. Πέρα από αυτό, υπάρχει και το απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις κουμπί “Random”, που φορτώνει κάθε φορά και από ένα τυχαίο προφίλ.

Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε κι εσείς το προφίλ σας στη λίστα του TwtRoulette επιτρέποντας στην υπηρεσία να συνδεθεί με τον λογαριασμό σας στο Twitter. Εννοείται πως οι χρήστες έχουν πρόσβαση μόνο στο Timeline των άλλων λογαριασμών και δεν μπορούν να κάνουν καμία ρύθμιση ή να δουν οποιαδήποτε άλλη περιοχή. twtroullete

Εμπνευστής του TwtRoulette είναι ο Shervin Pishevar, επιχειρηματίας από το San Francisco που συνεργάστηκε για την υλοποίησή του με τον 15χρονο δημιουργό του iTunes Instant, Stephen Ou.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter διέθετε παλιότερα μια παρόμοια λειτουργικότητα που ονομαζόταν “With Friends”, η οποία όμως κάποια στιγμή αποσύρθηκε λόγω περιορισμένης απήχησης. Καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι πέρα από την αρχική περιέργεια, το να βλέπεις το Timeline άλλων χρηστών στο Twitter δεν είναι και το πιο συναρπαστικό πράγμα στον κόσμο.

» Επισκεφθείτε το TwtRoulette

Πηγή: TechCrunch

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

One thought on “TwtRoulette: ένα ChatRoulette για το Twitter (ή αλλιώς: δείτε το Twitter μέσα από τα μάτια άλλων χρηστών)

  1. Pingback: Το Twitter σας επιτρέπει να δείτε τα tweets που βλέπουν οι χρήστες που ακολουθείτε

Comments are closed.