Δωρεάν οnline ελληνικά χειρόγραφα από τη Βρετανική ΒιβλιοθήκηΣε μια προσπάθεια προβολής των τεκμηρίων της στο ευρύ κοινό, η Βρετανική Βιβλιοθήκη ανέβασε online για δωρεάν προβολή περισσότερα από το ένα τέταρτο των ελληνικών χειρογράφων που διαθέτει. Σύμφωνα με τη βιβλιοθήκη, πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εκτός Ελλάδος συλλογές για τη μελέτη πάνω από 2.000 χρόνων ελληνικού πολιτισμού.

image

Tα χειρόγραφα περιέχουν αναφορές στη λογοτεχνία, την ιστορία, την επιστήμη, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία και την τέχνη της Ανατολικής Μεσογείου κατά την Κλασική και Βυζαντινή Περίοδο.

image

Στο σύνολό της η βιβλιοθήκη διαθέτει πάνω από 1.000 ελληνικά χειρόγραφα, περισσότερους από 3.000 ελληνικούς πάπυρους και μια πλούσια συλλογή της πρώιμης ελληνικής τυπογραφίας. Αντίστοιχα, ο αριθμός των χειρογράφων που διατίθενται online ξεπερνά τους 280 τόμους.

Η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

» Επισκεφθείτε τη σελίδα της Βρετανικής Βιβλιοθήκης για να πλοηγηθείτε στα χειρόγραφα

Πηγές: www.skai.gr, kathimerini.gr

Παλιό άρθρο Το παραπάνω άρθρο είναι αρκετά παλιό, αφού δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2010. Εάν κάποια από τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό δεν ισχύει πια, ενημερώστε με μέσω της φόρμας επικοινωνίας για να το τροποποιήσω.
Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Συντάκτης άρθρου: Γιώργος Σαρηγιαννίδης

Ο Γιώργος Σαρηγιαννίδης είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το ίδιο τμήμα. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως freelancer σύμβουλος σε έργα διαδικτύου και intranets, με κύρια αντικείμενα την Αρχιτεκτονική της Πληροφορίας, την κατασκευή ιστοσελίδων και την διαχείριση περιεχομένου. Έχει ειδικευτεί στη μελέτη και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό portals, intranets και δικτυακών εφαρμογών, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με τη δημοσιογραφία.
Website: http://www.gsarigiannidis.gr Twitter Facebook LinkedIn Google Plus Klout
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ